Anchetă pentru pacientul căruia nu i s-a găsit un pat

Data publicării:
spitalul urgenta suceava

Anchetă în judeţul Suceava, după ce un pacient cu obezitate morbidă a fost lăsat, câteva ore, să aştepte ajutorul medicilor pe trotuar. Direcţia de Sănătate Publică, Spitalul Municipal din Fălticeni şi Spitalul Judeţean Suceava au deschis investigaţii pentru a afla cum s-a ajuns aici. Motivul invocat de doctoriţa care nu a vrut să-l interneze: nu au paturi îndeajuns de mari pentru el.

Bărbatul, care cântăreşte peste 250 de kilograme, are boli din cauza cărora ar trebui să fie internat. O recunoaşte şi medicul care i-a refuzat internarea.

Angelica Firica, medic dermatolog: „Ulcer varicos eu internez în fiecare săptămână, nu esta asta o problemă. Problema este de infrastructură, nu suntem pregătiți cu un pat rezistent.”

Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă. Printre altele, vrea să afle şi de ce bolnavul a fost trimis de la Spitalul Judeţean din Suceava, la Spitalul Municipal din Fălticeni.

Cătălina Zorescu, purtătoarea de cuvânt a DSP Suceava: „Considerăm că era oportună informarea între medicul care trimite bolnavul și cel care urmeaza să-l primească.”

Medicii de la Spitalul Județean Suceava spun că au făcut paşii legali.

Mihai Ardeleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava: „Ceea ce ești obligat, și la noi s-a făcut, este completarea unei fișe speciale de transfer interspitalicesc.”

Chiar dacă a reușit să găsească o soluție temporară, conducerea Spitalului Municipal Fălticeni intenționează să-l mute din nou pe pacient.

Vlad Morariu, managerul Spitalul Municipal Fălticeni: „Am discutat cazul, particularitatea lui și am găsit un pat mai mare, un loc unde să-l putem caza.”

Medicii de la Spitalul din Fălticeni puteau cere însă ajutorul Serviciului de asistență socială al Primăriei. Abia acum, după ce au început anchetele, vor lua legătura cu autorităţile locale.

Elena Rotaru, șefa Serviciului Public de Asistență Socială din Primăria Fălticeni: „Nu există protocol între spital și primărie în acest sens și dumnealor de obicei ne relatează cazurile sau ne informează despre cazurile acestea.”

În prezent, bărbatul este internat la secția de cardiologie a Spitalului din Fălticeni. Spune că a fost bine îngrijit.

Bine, m-au pansat, mi-au acordat tot ajutorul”, spune bărbatul.

Medicii urmează să decidă dacă bolnavul va fi transferat la un alt spital sau într-un centru de îngrijiri paleative, dat fiind că are mobilitatea redusă și mai multe boli obezităţii morbide.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri