Anunț pentru pensionari. Schimbare legată de medicamentele compensate

Data actualizării: Data publicării:
National Pharmaceutical Factory Threatened To Close In Gaza
Foto: Gulliver/Getty Images

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90% va fi majorat la 990 de lei. Aceasta, după ce mulți oameni nu au mai putut beneficia de această măsură după ce le-au crescut pensiile.

Vom majora plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente la costuri cât mai accesibile. Creştem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor până la care se acordă compensarea cu 90% a medicamentelor. Aşadar, avem o creştere de 10%”, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o nouă majorare a pensiilor începând cu 1 iulie să-şi păstreze acest drept, şi anume accesul la medicamente compensate”, a adăugat ea.

Anunțul vine după ce creșterea pensiilor a făcut ca mulți oameni să nu mai beneficieze de medicamente compensate cu 90%, pentru că le-au crescut pensiile peste plafonul de 900 de lei.

Măsura a stârnit furia medicilor de familie, care le-au reproșat autorităților că nu i-au informat pe pensionarii cu pensii de peste 900 de lei că vor beneficia de medicamente compensate doar în proporție de 50%.

De ce trebuie să înghit eu toate insultele și nemulțumirile pacientilor că v-ați gândit voi să-i mințiți că le creșteti calitatea vieții cu 5 lei, dar vor plăti de fapt mai mult pentru medicamente?! De ce eu, medicul de familie, trebuie să explic toate mârșăviile pe care le faceți voi?”, scria medicul Roxana Ganciu, sfârșitul săptămânii trecute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri