Asociația „Dăruiește viață”: Nu avem nicio siguranță că, intrând într-un spital, ne facem bine. Din contră

Data actualizării: Data publicării:
carmen uscatu oana gheorghiu vlad voiculescu

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, de la Asociația „Dăruiește viață”, cea care construiește un spital pentru copiii bolnavi de cancer din donații, și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, au fost invitații Jurnalului de seară de la Digi24. Ei au vorbit despre noul caz al biocidelor neconforme, internarea lui Liviu Dragnea într-un spital privat și noile reguli impuse de Ministerul Finanțelor pentru ONG-uri.

Carmen Uscatu a spus că „e dramatic” cazul cu biocidele neconforme, un caz asemănător dezinfectanților diluați de la Hexi Pharma. „Vedem un ministru care nu-și asumă ceea ce găsește în spitale”, a adăugat ea.

Anunț acum în premieră că noi vrem să facem pentru vechiul spital o expertiză astfel încât să vedem dacă e necesară refacerea structruii lui, pentru că noul spital îl vom conecta cu vechiul spital și avem nevoie să aducem și vechiul spital la norme europene. Cine mai construiește un spital? Tot noi vom fi probabil și cei care vom aduce vechiul spital la norme europene”, a adăugat Carmen Uscatu.

Oana Gheorghiu a adăugat că „trăim într-un stat, cu o administrație iresponsabilă, care ne face să ne fie frică”. „N-avem nicio siguranță că, intrând într-un spital, ne facem bine. Din contră. Sunt foarte mulți oameni evită. Eu am avut zilele trecute un tătic care mă ruga să-i găsesc o soluție, dar, cumva, să nu meargă la spital pentru că se teme că ia copilul nu știu ce infecții. Aici am ajuns și ne uităm că apar fel de fel de vraci și de medici falși care inventează terapii. Asta vine și din iresponsabilitatea statului”, a subliniat ea.

Astăzi o vedem pe doamna ministru, care ne spune că este o problemă cu biocidele, după care ne spune că, de fapt, nu este o problemă cu biocidele. Ce fel de încredere să am eu într-un astfel de om?”, a mai spus Oana Gheorghiu.

Carmen Uscatu: Liviu Dragnea „și-a ales un diagnostic care nu poate fi confirmat/infirmat”

Despre problemele de sănătate ale lui Liviu Dragnea, Carmen Uscatu a spus că „și-a ales un diagnostic care nu poate fi confirmat/infirmat și alege un spital normal. Eu mă mir că nu a plecat în străinătate pentru această zisă problemă”.

Ea a adăugat că politicieni mai mult sau mai puțin cunoscuți aleg să se trateze în străinătate și sunt „foarte surprinși de ce găsesc în spitalele de stat”. „Am avut un asemenea caz, nu-i venea să creadă că nu există sânge, că medicii pleacă vineri seară acasă și că nu e o gardă asigurată”, a completat Carmen Uscatu.

Despre declarația Sorinei Pintea, care a spus duminică seară că e important că Liviu Dragnea a ales sistemul medical românesc, Oana Gheorghiu a spus că „este de un cinism fantastic”. „Dl. Dragnea împreună cu tot Guvernul hulește tot ce e privat în România, dar acum alege să meargă la o companie privată cu un acționariat străin. Ar fi interesant să ajungă și el într-un spital de stat, că eu cred că n-a fost de mult, ca să se lovească de realitate”, a amintit ea.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a subliniat că Sorina Pintea „ar trebui să-l ia pe dl. Dragnea și să-l ducă măcar într-o plimbare la Floreasca, la terapie intensivă, ar putea să-l ducă chiar la Universitar, să vadă secția de terapie intensivă de acolo”.

El a spus în acest context că o persoană a apelat la el pentru că tatăl său a plecat de la Spitalul Universtar din Capitală cu o ciupercă și o infecție nosocomială, iar alte trei spitale de stat l-au refuzat. „Sigur că este un drept și nu există niciun motiv pentru care un pacient să fie refuzat, dacă internarea este necesară. Omul avea o pneumonie și a fost internat cu intervenții”, a completat el.

Filmul acela, Moartea domnului Lăzărescu, astfel de evenimente se întâmplă în fiecare zi. Domnului Dragnea nu cred că i-a fost refuzată internarea, cumva cred că a avut o internare ușoară. Dincolo de dilema: cum un om fără coloană vertebrală are probleme la coloana vertebrală”, a mai spus fostul ministru.

Urmăriți întreaga dezbatere în video.

Citește și V. Voiculescu o critică pe S. Pintea pe tema biocidelor: De ce le mai folosim? Să folosim zeamă de varză

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri