Avertisment. Legătura dintre alcool și cancer

Data publicării:
Mexico's Tequila Makers May Halt Production
379350 06: A shot of tequila is poured September 28, 2000 at La Hacienda in El Paso, Texas. Up to 40 percent of the firms making Mexico's tequila may halt production because of a chronic shortage of their main raw ingredient, the cactus-like agave plant. With the increase of tequila's popularity the demand has past the amount of supply. (Photo by Joe Raedle/Newsmakers)

Consumul de alcool chiar dăunează sănătăţii, deoarece provoacă mai multe tipuri de cancer, spun specialiştii. Potrivit unor noi date, prezentate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la un congres la Paris, alcoolul este responsabil pentru 365.000 de decese anual şi pentru apariţia a 700.000 de noi cazuri de cancer pe an. În special, cancer de esofag şi gât, de colon, de ficat sau chiar de sân.

Experţii, care au realizat un amplu studiu clinic, spun că la nivel global, cancerul provocat de alcool reprezintă doar 5% din totalul cazurilor.

Regiunile cele mai afectate sunt America de Nord, Australia, Europa, în special Europa de Est, unde consumul de alcool este însemnat.

OMS a atras atenţia că mare parte din populaţie nu ştie că alcoolul poate provoca si cancer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri