Avocatul Poporului face anchetă la Spitalul Arad

Data publicării:
spital

S-a deschis o anchetă la spitalul din Arad, în secțiile în care sunt internați copiii cu boli infecţioase. Avocatul Poporului e cel care a demarat ancheta pornind de la declarațiile și protestul unor părinți, care acuză nu doar condițiile improprii de spitalizare, ci si tratamentul.

Ancheta deschisă din oficiu de Avocatul Poporului vizează posibila încălcare a articolului 34 și articolului 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor. Este și o anchetă deschisă de Consiliul Județean Arad, însă reprezentanții instituției spun că vineri s-ar putea să primim concluziile anchetei.

La începutul săptămânii inclusiv managerul instituției și-a dat demisia, după protest. Nu a confirmat, însă, acuzele date de părinți, dar nici nu a negat că nu ar fi probleme. A mai precizat că motivul pentru care spitalul este aglomerat este epidemia de rujeolă.

Potrivit informațiilor apărute la data de 7 martie 2017, un grup de aproximativ 30 de părinţi, la îndemnul lansat de una dintre mame, au protestat faţă de modul în care sunt trataţi copiii internaţi în Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, precum şi faţă de condiţiile din această unitate medicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri