Barocamera de la Floreasca nu e pentru arși, ci pentru terapii antiîmbătrânire

Data actualizării: Data publicării:
Spitalul Floreasca agerpres 7071217-1

Informaţii incredibile despre banii cheltuiţi pe dotarea secţiei noi de la Spitalul Floreasca, destinată bolnavilor cu arsuri grave. Ministrul Sănătăţii spune că barocamera pe care a fost cheltuită suma de 3,4 milioane de lei nu poate fi folosită pentru tratarea arsurilor, ci pentru tratamente antiîmbătrânire.

Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la o conferință despre problemele sistemului medical.

Acesta a spus că, de fapt, barocamera de la Secția de Arsuri Grave de la Floreasca a fost concepută pentru tratamente antiageing sau pentru tonifierea pielii și în niciun caz pentru tratarea arsurilor grave, scopul pentru care a fost de fapt cumpărată.

Barocamera nu poate fi folosită pentru tratamentul marilor arşi. Nu cred că a fost niciodată scopul. Barocamera poate fi folosită, înţeleg, mi se spune că poate fi folosită pentru tratamente antiageing sau alte lucuri”, a spus ministrul.

Vlad Voiculescu a precizat că a aflat aceste informații de la personalul medical de la Floreasca.

Barocamera este în Floreasca în apropierea secției de Mari Arși, încercăm să eliberăm spaţiul în acest moment, să o mutăm într-un loc unde nu ne incurcă”, a adăugat el.

Barocamera a fost livrată la sfârșitul lunii decembrie 2013 și achitată după zece zile. Costul - 3,4 milioane de lei.

Corpul de control al Ministerului Sănătății, care a fost trimis la sfârșitul lunii aprilie la spitalul Floreasca, arăta că această barocameră nu a fost folosită niciodată, deși exista un proces verbal de predare-primire.

Raportul Corpului de control a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a deschis o anchetă pentru a determina cum a fost achiziționată această cameră care ar fi trebuit folosită pentru tratamentul marilor arși.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri