Bolile care îi pândesc pe jumătate dintre angajații români

Data publicării:
mancare oameni cantina

Românii nu pun mare preţ pe masa de prânz. Ori pe micul dejun. De cele mai multe ori, mănâncă în grabă şi la ore neregulate. Nutriţioniştii arată că nemâncatul la timp afectează atenția și concentrarea în a doua jumătate a zilei. Pe termen lung, cei care nu mânâncă la prânz riscă apariţia bolilor cardio-vasculare, obezității sau chiar diabetului.

Peste 40% dintre angajaţii români visează la o masă de prânz ideală, care să conţină carne, legume şi fructe proaspete. În realitate, românii nu au timp să mănânce la prânz. Un studiu privind obiceiurile de masă ale românilor arată că mai mult de jumătate se află în această situaţie. Şi mai mulţi, 61% dintre salariaţi, sar şi peste micul dejun.

Nutriţioniştii spun că obiceiul de a nu mânca la prânz nu numai că scade productivitatea, dar pe termen lung duce la boli grave.

Apare lipsa tonusului nervos, apare lipsa puterii de concentrare, chiar durere de cap, poate să apară stare de oboseală și implicit hipoglicemiile care se manifestă prin poftă de a mânca dulce în mod excesiv. Pe termen lung, toate aceste absenţe nutriţionale înseamnă mese copiose seara şi masă copioasă seara înseamnă obezitate, înseamnă diabet, înseamnă boli cardiovasculare”, spune Lygia Alexandrescu, nutriţionist.

În termeni de costuri, cei mai mulţi salariati români au declarat că masa lor ideală ar costa 20 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri