C. Uscatu (ONG): Decontarea unor citostatice pentru un copil, refuzată la Institutul Fundeni

Data actualizării: Data publicării:
General Election - National Health Service
BIRMINGHAM, ENGLAND - MARCH 16: Nurses in the accident and emergency dept of Selly Oak Hospital work during a busy shift on March 16, 2010 in Birmingham, England. As the UK gears up for one of the most hotly contested general elections in recent history it is expected that that the economy, immigration, industry, the NHS and education are likely to form the basis of many of the debates. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Lipsa citostaticelor, problema fără sfârşit din sistemul medical românesc, naşte monştri printre medici.

Prezentă în platoul emisiunii "Jurnalul de Seară", Carmen Uscatu de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţă" a povestit cum unui copil i s-a refuzat, practic, dreptul la viaţă.

Medicii de la Secţia de Pediatrie de la Spitalul Clinic Fundeni n-au vrut să-i deconteze un medicament de 4.000 de euro care se găseşte acum doar în străinătate.

Carmen Uscatu, reprezentant al Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”: Am avut o discuţie despre lipsa unui medicament de bază Asparaginase, un citostatic. Iar lipseşte, iar autorităţile au fost luate prin surprindere. Găsisem medicamentul în Franţa. Costa 4.000 de euro, dar prietena mea, ca să-l poată lua, avea nevoie de o reţetă. Medicul, când a auzit că eu i-am cerut managerului, zic e ok reţeta pentru ca apoi aş vrea să deconteze prin spital pentru că există această lege care permite pacientului ca împreună cu reţeta şi factură pe medicament să o decontezi dacă tu eşti internat şi medicamentul nu îţi e oferit de spital. În momentul acela a venit medicul şi a smuls reţeta din mâna mamei şi a spus: Acest lucru a ajuns la manager şi nu trebuia să ajungă.

Este ilegal.

Moderator: Spitalul cum se numeşte?

Carmen Uscatu: Institutul Clinic Fundeni.

Urmăriți mai jos înregistrarea integrală a emisiunii „Jurnalul de seară”:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri