CAMERA ASCUNSĂ. În plin sezon de gripă, carantina e ignorată în unele spitale

Data publicării:
Concern Grows As Swine Flu Patient Numbers Increase Across The UK
Foto: GettyImages

Gripa a făcut 18 victime de la începutul acestui an, în România. Sâmbătă a fost confirmat diagnosticul în cazul decesului unei femei nevaccinate din Galaţi, care avea imunitatea scăzută din cauza altor boli. La fel de slăbiţi sunt, însă, şi pacienţii din spitale, la care rudele se încăpăţânează să ajungă, în ciuda restricţiilor impuse pentru a preveni răspândirea virusului. Reporterii Digi24 i-au filmat cu camera ascunsă şi pe complicii acestora: paznicii care ar trebui să îi oprească la intrarea în spital.

Restricțiile impuse în Spitalul Județean Timișoara din cauza gripei nu sunt respectate în week-end. Dacă în cursul săptămânii accesul în spital se poate face de la ora 15.00 la 20.00, sâmbăta și duminica vizitatorii pot veni de la 10.

Filmare cu camera ascunsă:

- Pot să intru? Că eu citeam că e restricţie, nu ştiu ce, de gripă...

- E restricţie, sigur.

- Şi pot să intru în secţie?

- O să vă dăm voie, dar când ajungeţi în secţie, sus pe etaj, puneţi una de asta (masca - n.r.).

- Mersi!

Ministrul Sănătăţii le-a transmis astăzi celor care nu respectă regulile de carantină să fie mai atenţi.  „Am primit astăzi telefoane de la spitale care au instituit carantina, dar se plângeau că aparţinătorii, pacienţii nu respectă acest lucru. Fac un apel să înţeleagă că suntem într-o situaţie delicată a sezonului de gripă”, a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Sunt şi spitale unde regulile sunt respectate cu stricteţe însă. La Victor Babeş din Capitală, nimeni nu poate trece de paznici.

Filmare cu camera ascunsă:
- Nu vă dă voie să intraţi că spitalul e în carantină.
- Nu îmi dă voie?
- Dar are voie să coboare dacă se deplasează?
- Nu îi dă voie. Nu îi da voie să iasă. Şi nici pe mine nu mă lasă să intru acolo.
- Şi dacă am ceva să-i las, cum fac?
- Prin infirmieră.

Ministrul Sănătăţii a avertizat că numărul contaminărilor cu gripă ar putea creşte dacă nu respectăm regulile de carantină şi igienă. Mai ales că de luni încep şcolile, iar virusul s-ar putea răspândi cu uşurinţă în colectivităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri