Caz cutremurător. O tânără de 19 ani a murit la o lună după naștere, din neglijența medicilor. „Țipa: tată, ajută-mă, nu mai pot”

Data actualizării: Data publicării:
mama malpraxis

Doar o lună a apucat o tânără de 19 ani din Brăila să își țină în brațe primul copil. S-a stins cu zile și fără o ajute niciun doctor, acuză familia ei. Legiștii le dau dreptate: spun că fata era sănătoasă, dar a răpus-o o infecție puternică provocată de neglijență la finalul interventiei medicale. Tragedia acestor oameni este doar o picătură într-o mare de probleme: sistemul de sănătate este în mare criză de fonduri, iar asistența medicală este în pericol, avertizează vicepremierul.

Luna trecută, Ana-Maria a avut două motive de sărbătoare. A fost ziua ei, apoi a adus pe lume o fetiță frumoasă și sănătoasă. S-a simțit bine după nașterea naturală și a plecat fericită acasă.

Cristofor Petre, soţul tinerei decedate: A născut normal, s-a simţi ok, era atât de puternică încât nicio durere de cap nu avea, dar sistemul ăsta medical a distrus-o.

După trei săptămâni, mâinile și picioarele proaspetei mame au început să se umfle și să îi dea dureri insuportabile.

Leontin Păduraru, tatăl fetei: Fata ţipa: tată, ajută-mă, tată, că nu mai pot, plângea.

Ambulanța a dus-o la Spitalul 3 din Brăila, unde medicii i-au prescris un antiinflamator şi au trimis-o acasă. Cum orele treceau și tânăra se simţea tot mai rău, soțul a chemat din nou salvarea dar a fost șocat de comportamentul echipajului.

Cristofor Petre, soţul tinerei decedate: Când a ajuns echipajul medical: auzi măi fatooo, dar până când ne chemi că tu prea te alinţi, nu e mai bine să te ducem noi la psihiatrie.

Tânăra a fost dusă la același spital care o trimisese acasă prima dată și tot acolo s-a stins a doua zi. La autopsie, legiștii au descoperit că proaspăta mamă a fost răpusă de o infecție provocată de neglijența medicilor.

Gina Ilie, şef Serviciu Medicină legală Brăila: S-a dezvolatat o necroză uterină pe un mic fragment placentar restant, aderent la zona fundică a uterului. Toată această poveste ignorată a generat drama care a dus la decesul fetei.

Leontin Păduraru, tatăl fetei: Cine a greşit să răspundă cu puşcărie.

Adriana Păduraru, mama fetei decedate: Cei care nu și-au făcut datoria la naştere, în primul rând, în al doilea rând la spitalul 3 nu au fost luate în considerare alte cauze, au zis că e ceva banal şi a trimis-o acasă.

Vinovații sunt căutați acum și de polițiști și de directorii spitalului 3 din Brăila.

Alina Neacşu, director medical Spitalul de Urgenţă Brăila: În funcţie de rezulatele pe care ni le vor pune la dispoziţie de comisia de analiză a deceslor vom lua şi alte măsuri conform normelor legale.

Laura Belciugan, purtător de cuvânt IPJ Brăila: A fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Asemenea tragedii trebuie să înceteze în spitale, spune noul ministru al Sănătății, care anunță însă că în sistemul sanitar este criză profundă.

Raluca Turcan, vicepremier: Deficitul la fondul național unic de sănătate este la 9 luni de 3 miliarde lei și prima provocare va fi să asigurăm servicii de calitate.

În plus, nici pentru salariile angajaților din spitale nu sunt destui bani, completează premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri