Fetiţă bolnavă de cancer. Operaţie amânată din cauza birocrației

Data actualizării: Data publicării:
fetita birocratie

Birocraţia amână tratamentul fetiţei bolnave de cancer renal care trebuie operată la Timişoara. Din cauză că lipseşte un act care să stabilească transportul ei în condiţii de siguranţă, ea nu va pleca din Iaşi cel puţin până luni.

Direcția pentru Protecția Copilului Iași a făcut plângere împotriva părinților pe 20 noiembrie, după ce medicii anunțaseră la începutul lunii că fetița nu mai fusese dusă la tratament încă din luna iulie, deși are nevoie de operație, suferind de o formă rară de cancer la rinichi și metastaze pulmonare. Judecătoria din Răducăneni a emis o ordonanță președințială încă de la 27 noiembrie, prin care obligă familia ca în termen de cinci zile să aleagă un centru medical din țară în care să fie internată fetița.

Joi au avut loc, practic, primele negocieri între reprezentanții Direcției Copilului și familie, pentru că au așteptat să le parvină această hârtie importantă prin poștă. Însă toate lucrurile s-au blocat, pentru că în acest moment ambulanța nu are o hârtie prin care să se certifice faptul că fetița poate fi transportată în siguranță de la Iași până la Timișoara.

Astfel, fetița nu va pleca din Iaşi cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, în condițiile în care de câteva luni părinţii îi refuză accesul la tratamentul vital, de teamă că fetei îi vor fi furate organele. După ce tratamentul şi operaţia ei au fost decise de instanţă, în ceasul al doisprezecelea, au acceptat şi părinţii ca fata lor să meargă la Timişoara, însă nu pentru tratament, ci doar pentru control.

Citiți și:  Cazul alergătorului Robert Cadar. Absurdul sistemului medical românesc lovește din nou

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri