Ce s-a întâmplat cu Camelia Roiu, medicul care în 2016 a publicat imaginile cu viermii pe un pacient de la Spitalul de Arși

Data actualizării: Data publicării:
camelia roiu crop

Medicul Camelia Roiu, care în iulie 2016 a publicat un film cu un pacient pe corpul căruia colcăiau viermii, lucrează în continuare la Spitalul de Arși din București, deși a încercat să își găsească un loc de muncă în altă parte, a spus jurnalistul Cătălin Tolontan, sâmbătă, la emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Camelia Roiu, un medic excepțional, nu a avut ceva de câștigat, pentru că ea este tot la Spitalul de Arși, ca să o citez: «nu mă angajează nimeni nicăieri, am mai încercat diverse variante». (Cum o privesc cei de acolo?) Rău. Și înainte tot rău o priveau, dar noi n-am sfătuit-o să iasă public. Sfatul nostru a fost să nu iasă public, dar a simțit această nevoie. Relația dintre surse și ziariști e o relație liberă, sursele uneori ne critică”, a spus Tolontan, la Digi24.

Jurnalistul adăugat despre Camelia Roiu că pacienții o privesc bine, iar „oamenii îi strâng mâna atunci când o văd pe stradă”.

„E un lucru care te încarcă, într-un fel. E puțin? Da, e puțin, dar în Romania puțin cu puțin se face binele. Nu suntem consistenți și grațioși când facem bine totdeauna, suntem de cele mai multe ori vulnerabili și nu prea convingători. Camelia Roiu a făcut un mare bine atunci când a dezvăluit lucrurile de la Spitalul de Arși. Că i se întoarce uneori în forme neașteptate acest bine, și-a asumat acest lucru. La jurnaliști nu e curaj, e o meserie. Trăim într-o democrație, nu ni se poate întâmpla nimic, să zicem”, a mai spus Cătălin Tolontan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri