Conducerea Spitalului Colentina are o explicaţie: fosta conducere a greşit

Data publicării:
conducere colentina

Scandalul de la Spitalul Colentina ia o nouă turnură. Conducerea îl acuză pe fostul director că a plătit ilegal orele suplimetare ale medicilor. Şi nu ale tuturor. Iar unii şefii de secţii susţin că banii care în acte apa ca plată pentru ore suplimentarer nu au ajuns niciodată la medici.

Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina: „În acest moment, în spital există controlul Corpului de Control al primarului general şi un audit, la fel, din Primărie. Eu am să solicit şi un punct de vedere al Curţii de Conturi cu privire la plata orelor suplimentare. Din păcate această problemă nu se poate rezolva foarte rapid. Nu pot fi plătite orele suplimetare, ci vor fi compensate prin acordarea de zile libere.

Gheorghe Andrei Dan, şef de secţie: „S-a pomenit pe fişa de buget, cu 150.000 de roni ore suplimentare. Ca şi cum i-ar fi primti secţia dumnealui. Fără să fie.

Rodica Olteanu, directorul medical al Spitalului Colentina: „Declaraţiile lui Gobej sunt nejustificate şi un atac la persoană. Majoritatea personalului din Spitalul Coletina lucrează constant peste program, fără ca această activitatea să fie condiţionată de plătirea orelor suplimentare. Nu s-a tinut cont la crearea unor secţii compelxe, cum e neurochirurgia, de asigigurarea unei structuri adecvate înainte de începerea activităţii. Structura unor secţii din Spitalul Colentina nu corespunde necesităţii şi asta nu a fost analizat corespunzator de conducerea anterioară. Consiliul medical nu are expertiza să poată proba validitatea informaţiilor strict profesionale ale doctorului Gobeja, dar recomandă consultarea unei comisi profesionale externe formate din neruochirugi.”

Scandalul a izbucnit după ce medicul Ionuţ Gobeja a declarat că pacienţii cu tumori cerebrale care vor fi internaţi în Spitalul Colentina riscă să moară. El susţine că sălile pentru acest tip de intervenţii se închid la ora 15:00 din lipsă de personal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri