Despăgubirea primită de o femeie infectată cu stafilococ imediat după naştere

Data publicării:
laborator medical
Laborator de cercetare medicală. Foto: GettyImages

O mamă va putea primi despăgubiri în valoare de 50.000 de lei, după ce a adus la cunostinţa judecătorilor că a fost infectată cu stafilococ. Totul s-ar fi întâmplat în 2013, la Maternitatea din Oradea, când pacienta ar fi primit bacteria la scurt timp după ce a născut. În urma operaţiei, starea de sănătate a femeii s-a agravat. Hotărârea luată de Judecătoria Oradea nu este însă definitivă, iar conducerea spitalului o poate ataca.

Femeia a fost internată în mai 2013, la maternitatea din Oradea, unde a născut prin cezariană.

Lucia Daina - director medical la Spitalul Judeţean Oradea: „Pe perioada internării au fost recoltate probe biologice, rezultatul acestor probe indicând faptul că este o infecţie cu stafilococ hemolitic”.

Ioana Ţenţ - avocata reclamantei: „Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe în numeroase luni, s-a deplasat doar de la un medic la altul. A fost un chin. Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese la nivelul organelor interne.”

Femeia a dat în judecată spitalul, iar după 2 ani, magistraţii au dat verdictul.

Judecătoria Oradea a decis ca Spitalul Judeţean să acorde fostei paciente daune morale în valoare de 50.000 de lei.

Lucia Daina - director medical la Spitalul Judeţean Oradea: „Hotărârea pronunţată de către Judecătoria Oradea exclude culpa medicului, însă obligă spitalul la despăgubiri către pacientă pe acest motiv că a fost infectată în spital. Nefiind o hotărâre finală, spitalul va declara cale de atac”.

Conducerea spitalului susţine că nu există o cauză directă între infecţie şi internarea pacientei.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri