Director de spital, schimbat printr-un mesaj pe WhatsApp. Angajații protestează: „Nu pleca!”. Explicațiile ministrului sănătății

Data publicării:
Angajații Spitalului Județean de Urgență din Timișoara protestează față de demiterea managerului, dr. Lucian Craina
Angajații Spitalului Județean de Urgență din Timișoara protestează față de demiterea managerului, dr. Lucian Craina Foto: captură TV

Schimbarea unui director de spital s-a lăsat cu proteste. Se întâmplă la Timișoara, acolo unde managerul Spitalului Județean a fost schimbat printr-un ordin de ministru. Practic, a fost anunțat că nu va mai ocupa funcția printr-un mesaj pe WhatsApp. Vestea i-a înfuriat pe angajați, care au ieșit în fața spitalului, să protesteze față de decizie. Spun că nu sunt de acord ca politicul să dicteze regulile din sănătate și vor ca fostul manager să se întoarcă.

Zeci de medici și asistente au protestat sâmbătă la Timișoara în fața Spitalului Județean, nemulțumiți de schimbarea managerului instituției. „Craina, nu pleca! Craina, nu pleca!” - au strigat ei, scandând numele managerului demis.

Angajații au aflat hotărârea luată de minister, iar modul în care s-a procedat i-a nemulțumit și mai mult pe oameni.

„Dacă ne dorim o țară normală, nu mi se pare că așa ceva este normal să se întâmple. Este josnic ceea ce se face și îmi pare foarte rău. Noi nu facem politică, dar este foarte urât modul în care s-a procedat cu domnul profesor Craina”, spune o participantă la protest.

„Acel ordin cum a ajuns pe WhatsApp? A plecat așa, din minister, n-au mai avut timp să pună numărul? Cum poți să pui așa, pe WhatsApp? Mi se pare o metodă mizerabilă, făcută de niște oameni mizerabili”, spune o altă angajată a spitalului.

Oamenii spun că politica nu ar trebui să dicteze în sănătate și vor ca fostul manager să se întoarcă în funcție.

„Tind să cred că nu ăsta este normalul pe care mi-l doresc, nici pentru mine, nici pentru viitorul copiilor mei” - subliniază un cadru medical.

Personalul medical se va adresa mai departe Ministerului Sănătății.

„Au inițiat această scrisoare deschisă pe care acuma o semnează, că bineînțeles că a durat, că ordinul a fost primit dimineață și până au văzut că e adevărat, că se schimbă managerul, că auziseră doar pe surse. S-au mobilizat câți au putut și în continuare nu știu ce vor face că încerc și eu să aflu”, declară Daniela Radu, directorul medical al instituției.

Reacția ministrului sănătății, Victor Costache, nu a întârziat să apară: „În cazul de la Timișoara, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brânzei, schimbarea managerului interimar, prof. univ. dr. Lucian Craina, vine ca urmare a faptului că se dorește o creștere a performanței activităților medicale din acest spital și nicidecum vreo vendetă politică” - a fost explicația ministrului Victor Costache.

Actualul manager al spitalului nu a dorit să comenteze situația. Angajații spun, însă, că vor protesta în continuare față de această decizie.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri