Două spitale de urgență din București vor fi mutate

Data publicării:
pat de spital

Două mari spitale de urgenţă din Bucureşti vor fi relocate în cel mult un an. Este vorba de Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arsuri din Capitală, care vor fi mutate în zona de nord a Bucureștiului.

Anunţul vine din partea primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache, care spune că primăria va da fondurile pentru clădiri şi va pune la dispoziţie terenul.

Vom construi un spital nou, în jur de o mie de paturi. Am format o comisie împreună cu Ministerul Sănătăţii. Am vorbit acum două zile cu domnul ministru Bodog şi începând de săptămâna viitoare comisia va intra în atribuţii. Vor fi relocate cele două spitale, Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi, în zona de nord a Sectorului 1, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, nr. 10. Comisia intră în funcţiune începând de săptămâna viitoare, terenul îl avem, deja trebuie să înceapă această comisie să lucreze, să putem da drumul la studiul de prefezabilitate, de fezabilitate şi automat la licitaţie”, a declarat Daniel Tudorache, primarul sectorului 1.

Cele două spitale vor fi în acelaşi loc, în cele trei clădiri pe care primăria le va construi pe un teren de peste 7 hectare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri