Exemplu de omenie. O secție de spital pentru copii a fost renovată din donații

Data publicării:
sectie renovata

Două etaje ale secţiei de boli infecţioase din spitalul judeţean Arad au fost renovate cu ajutorul unui ONG. În mai puţin de un an, secţia a fost transformată: este modernă, curată şi are aparatură de ultimă generaţie. Secţia nu mai fusese renovată de treizeci de ani.

Patruzeci de voluntari din Arad au inaugurat parterul secției de boli infecțioase pentru copii, de la spitalul județean Arad.  În urmă cu mai puțin de un an, tâmplăria ferestrelor era scorojită, pereții picau, iar de circuite sanitare adecvate nici nu se putea pune problema.

„Secția asta arăta ca un lagăr, în care copiii erau tratați în condiții inumane, de la gândaci, șoareci și multe alte lucruri pe care le-am găsit aici, igrasie. Ne-am apucat acum 10 luni să reabilităm secția și suntem deja la al doilea etaj”, spune Anamaria Nyeki Popa, președintele asociației „Cetatea Voluntarilor Arad".

Într-o săptămână, primii micuți vor putea beneficia de condițiile create de voluntarii din Arad, dar și de echipamentul modern, cum este aparatul pentru vizualizarea venelor, care a costat aproximativ 5000 de euro.

Iată ce spun voluntarii:

„Cu niciun ban de pe lume nu se poate cumpăra satisfacția pe care o avem când vedem ce iese din mâinile noastre și am început cu un proiect micuț. Nu ne-am imaginat la început că vom ajunge atât de departe.”

„Important este că s-a găsit cineva până la urmă care să facă chestia asta și o susținem în continuare pentru acest proiect.”

Spitalul Judeţean are patru secţii pentru copii. Doar cea de boli infecţioase a fost modernizată. De voluntari.

„În limitele posibile și cu banii care sunt în bugetul spitalului și al consiliului județean s-au făcut, dar acum este o reabilitare totală, făcută de la A la Z, cum trebuia să se facă de la început”, spune Carmen Lucuța, manager Spitalul Județean Arad.

Munca voluntarilor nu s-a încheiat. Din toamnă începe modernizarea demisolului secției de boli infecțioase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri