Femeie bolnavă de cancer, răpusă de gripă în spital

Data actualizării: Data publicării:
oncologic iasi

O femeie bolnavă de leucemie a fost răpusă de gripă la Institutul de Oncologie din Iaşi. Pacienta era infectată cu virusul AH1N1. A fost printre primii bolnavi depistaţi, iar luni seară s-a stins din viață. Alţi 10 bolnavi de cancer, care au luat gripa, sunt ţinuţi sub supraveghere. Trei dintre ei, însă, sunt în stare critică.

În spital a fost instaurată carantina. O femeie încearcă să îşi vadă soţul bolnav de gripă. Era îngrijorată de soarta lui, dar a aflat că nimeni nu mai intră la ATI în afara medicilor.

„Am pe soţul acolo la terapie intensivă. Și el are gripă. Nici nu avem voie să îl vizităm”, spune femeia.

Vestea că virusul gripei a ajuns la Institutul Oncologic îi înspăimântă pe toţi bolnavii care vin la Iaşi pentru tratament.

„Astăzi e prima zi. Nu știu cât e de grav sau cât nu-i de grav”, spune un bărbat venit la tratament. „La câtă populație este aici și la câți pacienți care vin de unde vin netrecând printr-un filtru e și normal să apară câte un microb din ăsta”, adaugă el.

Pe lângă bolnavii de cancer contaminaţi cu gripă, şi trei cadre medicale sunt suspecte că au luat AH1N1. Până acum, doar jumătate dintre angajaţii Institutului Oncologic s-au vaccinat antigripal. Ca să nu se răspândească boala, toţi pacienţii care vin acolo sunt testaţi rapid pentru depistarea virusului extrem de periculos.

Virusul gripei a fost confirmat şi la cinci pacienţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, care au acum o problemă delicată în plus.

Citiți și: Pacient în România | Durerea părinților care și-au pierdut bebelușul după naștere. Mama, acuzată că a venit cu infecția în spital

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri