Gripa face o nouă victimă

Data actualizării: Data publicării:
Ambulant Patients Visits Doctors Surgery
Foto: Guliver / GettyImages

Gripa face o nouă victimă. Este vorba despre un adolescent de 15 ani, din judeţul Sălaj, nevaccinat antigripal.

Ieri a fost confirmat primul deces din cauza gripei, în cazul unei femei de 69 de ani din Bucureşti. În plus, numărul cazurilor de gripă confirmate la nivel naţional a crescut la 50.

A fost inregistrat un deces nou confirmat cu virus gripal, tip B: copil în vârstă de 15 ani, de sex masculin, din jud.Sălaj, fără condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinat anti-gripal”, anunţă CNSCBT, potrivit news.ro. 

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 74953, cu 26.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săpăamână a sezonului precedent (101626) si cu 61% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (48546).

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip B, faţă de 9 în sezonul precedent, toate cu virus gripal tip A, subtip H3.

Miercuri, instituţia a anunţat decesul unei femei de 69 de ani din Bucureşti înregistrat în prima săptămână din acest an din cauza virusului gripal, tip B. Ea nu era vaccinată anti-gripal.

Până la data de 7 ianuarie, 625.946 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri