Mărturia soției unui pacient infectat cu bacterii la „Marius Nasta”: A murit la 7:10 și la ora 9 era în salon

Data actualizării: Data publicării:
pacient-bacterie-marius-nasta

Încă un pacient a fost ucis de bacteria periculoasă de la Institutul Marius Nasta. Vorbim până acum de trei morţi. Mai mult, un alt pacient e în stare gravă. Între timp, apar noi mărturii despre neregulile din spital. Un pacient care a decedat în Institut fusese infectat cu acinetobacter, însă familia sa nu a fost informată de acest lucru. Mai mult, medicii nici măcar nu i-au anunţat când bărbatul a murit. Un angajat al spitalului vorbeşte despre lipsa dezinfectanţilor şi a mănuşilor, lucruri care duc la apariţia bacteriilor periculoase. Invitată la Jurnalul de Seară, Beatrice Mahler, managerul Institutului, spune că nu caută vinovaţi.

Bărbatul decedat la Marius Nasta suferea de bronhopneumonie şi fusese transferat acolo de la Institutul Matei Balş. Bacteria din spital i-a fost fatală.

Claudia Oprănescu, soţia unui pacient: „Nu ne au zis de nicio bacterie. Am aflat de bacterie abia după ce s-a făcut necropsia. De câte ori voiam să discutăm nimeni nu voia să discute cu noi.”

Femeia nu a fost anunţată nici măcar când soţul ei a murit.

Claudia Oprănescu, soţia unui pacient: „El a decedat la 7:10 dimineața și eu am ajuns acolo la ora 9 și el încă era în salon. Medicii treceau pe lângă mine și nu m-a anunțat nimeni nimic. Ne spuneau noua să ne echipăm cu halat, botoșei, mască și dânșii fie medici, asistenți, infirmiere, ei ieșeau din blocul operator, ATI de la septici afară în nămol, pământ și se întorceau la fel.”

Despre igiena precară din spital vorbeste şi un medic.

Gilda Popescu, medic: „Au lipsit ba mănuşile, ba dezinfectanţii. Vin cu săpun de acasă, cumpără mănuşi de la Carrefour. Din cauza neaprovizionării cu materiale sanitare și de curățenie au fost cauzele care au favorizat apariția acestei infecții.”

Stabilirea vinovaţilor nu reprezintă o prioritate pentru managerul de la "Marius Nasta".

Beatrice Mahler, manager la Instititul Marius Nasta: „Cred că nu e momentul să stabilim vinovați, ci să facem lucruri. Cu cei din echipa DSP asta facem: stabilim un șir de evenimente pentru a vedea unde, dacă au fost probleme în modul în care au fost îngrijiți pacienții. După anchetă vom trage concluzia dacă am greșit cu ceva și unde trebuie să reparăm greșeala.”

Până când va depista unde s-a greşit, conducerea spitalului numără pacienţii decedaţi din cauza infecţiei. Rudele bolnavilor infectaţi spun că vor da spitalul în judecată.

Citește și

Manager al Institutului "Marius Nasta", la Digi24: Avem probleme cu canalizarea de 10 ani. Exclus ca bucătăria să fie sursa bacteriei

Bacteria periculoasă de la „Marius Nasta”. Acuzații grave ale angajaților

Medic de la „Marius Nasta”: Pacientul a venit ca să moară la noi, să ne poată arăta cu degetul

Vlad Voiculescu: Nu mă miră situația de la Marius Nasta. A primit foarte puține investiții în ultimii ani

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri