Medic de la Spitalul „Marie Curie”, bătut de părinți. Nu le-a convenit diagnosticul

Data actualizării: Data publicării:
161210_BURNEI_MARIA_CURIE_00_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: arhivă InquamPhotos/Octav Ganea

Un medic de la Spitalul „Marie Curie” din București a fost agresat, marți, de părinții unui copil. Minorul era internat de 24 de ore în acest spital.

Medicul a fost rănit la ochi și a necesitat îngrijiri medicale. Părinții l-au atacat după ce au fost nemulțumiți de veștile date de medic.

Nu era vorba de un copil cu o patologie severă, însă părinții lui s-au arătat profund nemulțumiți de îngrijirile și răspunsurile pe care medicul le-a dat și au devenit extrem de agresiv, în sensul în care după câteva cuvinte injurioase l-au atacat cu perechi de palme care nu se mai opreau și care au cauzat o sângerare a ochiului doctorului respectiv și aducerea dumnealui în stare de șoc”, a spus prof. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful secţiei de nefrologie pediatrică de la spitalul Marie Curie, pentru Digi24.

Astfel, părinților nu le-a convenit diagnosticul primit de copilor lor. „Era un diagnostic de boală respiratorie nu foarte gravă, dumnealor fiind convinși că e vorba de un diagnostic mult mai sever”, a precizat dr. Mihaela Bălgrădean.

Șefa secţiei de nefrologie pediatrică de la Spitalul Marie Curie a precizat că nu a mai întâmpinat astfel de incidente în spital, în cei 33 de ani de activitate. „Agresiuni verbale au mai existat, însă bătaie de maniera a ce s-a întâmplat ieri n-am mai avut”, a adăugat medicul.

Potrivit acesteia, medicul agresaat a depus o plângere la poliție, iar unitatea spitalicească urmează să facă același lucri în decursul zilei de azi.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă - închisoare de la 6 luni la 3 ani, vătămarea corporală - închisoare de la 6 luni la 6 ani, vătămarea corporală gravă - închisoare de la 3 la 12 ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri