Bodog, mustrat de premier pe tema vaccinurilor. „Nu se poate așa ceva!”

Data actualizării: Data publicării:
sedinta guvern tudose
Foto: Gov.ro

Ministrul Sănătăţii a fost mustrat de premier, chiar în timpul şedintei de Guvern, în timp ce presa era prezentă. Prim-ministrul s-a declarat nemulțumit rata mica de vaccinare şi i-a cerut ministrului Florian Bodog să ia măsuri urgente pentru a rezolva această problemă. „Săptămâna viitoare. Care începe luni”, a subliniat premierul.

Mihai Tudose: Am o statistică, sunt 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă și 80.000 nevaccinați la poliomielită. Așa e?

Florian Bodog: Da, există o...

Mihai Tudose: Da sau nu, domnule ministru?

Florian Bodog: Da.

Mihai Tudose: Dacă-i da, nu e bine. Am să vă rog, că tot e și presa de față, săptămâna viitoare – dar cel târziu săptămâna viitoare – să aveți, împreună cu presa din România, cu tot ceea ce înseamnă mijloc de comunicare, să stabiliți un procedeu prin care trebuie să înțeleagă toți românii că trebuie să vaccinați copiii. Nu se poate așa ceva! Înțeleg că vaccinurile le avem, dar nu reușim să mergem cu ele la destinatari.

Florian Bodog: Da, domnule prim-ministru.

Mihai Tudose: Săptămâna viitoare. Care începe luni.

Florian Bodog: Am avut deja o întâlnire cu Organizația Mondială a Sănătății, împreună, deja săptămâna viitoare, avem în plan câteva acțiuni.

Mihai Tudose: Și un pic mai activ pe Agenția Europeană a Medicamentului, noi toți am vorbit despre acest lucru la Bruxelles.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătății, Florian Bodog, și informații privind achiziția de ambulanțe.

Cu ambulanțele... înțeleg că erau pe când nu s-au zărit, azi le vedem și nu sunt”, a spus premierul, parafrazându-l pe Eminescu.

Florian Bodog i-a răspuns că în cazul ambulanțelor pentru SMURD și pentru serviciile mobile de ambulanțe a fost depusă documentația și a fost semnat un protocol cu Ministerul de Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri