Mobilizare fără precedent pe Otopeni unde au ajuns artiştii din Mioveni, reveniţi din China. Mesajul video transmis înainte de sosire

Data actualizării: Data publicării:
oameni la aeroport
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Membrii ansamblului folcloric din Mioveni care s-au întors azi din China şi au ajuns pe Otopeni au fost întâmpinaţi în condiţii speciale, care au fost detalitate la Digi24 de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

UPDATE 11.25. Avionul a aterizat.

Tinerii trecuţi printr-un culoar special, medicii le verifică starea de sănătate, iar ei completează formularele necesare.

Vor pleca acasă, vor fi supervizaţi 14 zile.

UPDATE 11.20. Înainte să plece spre casă, pe aeroportul din Beijing, tinerii au transmis un mesaj video pentru a-și liniști familiile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Nu există motive de îngrijorare referitor la starea de sănătate a celor 25 de membrii ai delegației din Mioveni, care s-au aflat la Beijing!

Pe fondul îngrijorării și al discuțiilor care s-au creat pe această temă, transmit atât părinților copiilor din Ansamblul “Plai de Dor”, cetățenilor orașului, cât și reprezentanților media faptul că întreaga delegație de la Mioveni s-a bucurat continuu de atenția gazdelor și organizatorilor Festivalului Internațional al Culturilor de la Beijing – Chaoyang, pe toată perioada șederii lor acolo.

Toți membrii delegației sunt în acest moment în bune condiții de sănătate și se pregătesc de plecarea spre casă.

Dat fiind că programul festivalului a fost contramandat, revenirea în țară a întregii delegații din Mioveni a fost programată cu șase zile mai devreme, imediat ce organizatorii au găsit soluții optime la companiile de zbor.

Având în vedere că înainte de plecarea grupului situația din China era una bună, nu existau emise avertizări de călătorie, iar informațiile publice din acel moment nu prezentau motive de îngrijorare, deplasarea s-a efectuat cu știrea și acordul autorităților competente, cele care au emis vizele și monitorizat itinerariul delegației. Din momentul declanșării situației de criză în zonele aflate la peste 1400 km de Beijing, autoritățile române au ținut în permanent legătura cu grupul, Ambasada României la Beijing a monitorizat situația, iar copiii au avut parte de o atenție deosebită din partea organizatorilor", potrivit mesajului care însoţeşte filmarea realizată cu tinerii artişti.


Cei 25 de artişti au fost într-un turneu în China, în ultimele 40 de zile.

Ei vor ajunge pe Aeroportul Otopeni la ora 11.20, cu o cursă aeriană de la Doha. „Nu suntem aeroport tranzit, ei vin de la Doha”, a spus Tătaru.

„Artiştii vor avea un culoar separat în aeroport, vor ajunge la un punctd e frontieră, unde vor prezenta documentele şi vor fi evaluaţi cu un chestionar. Vor spune unde au fost, daca prezitnă simptome specifice, cum şi unde poate fi contactat.

În funcţie de starea clinică vor fi preluaţi de medicul din aeroport sau de cei de la DSP şi vor fi îndrumaţi ori spre o unitate spitalicească, ori la domiciliu.

Elevii vor avea scutire de la şcoală, iar adulţii concediu medical pentru 7 – 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru.

El a precizat că s-a ţinut constant legătura cu reprezentantul grupului şi că niciunul dintre artişti nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

În ceea ce priveşte camerele cu termoviziune anunţate ca măsură pe aeroport, ele încă nu există. „Ar putea apărea într-o săptămână”, a adăugat Nelu Tătaru.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri