O treime din spitale funcționează în clădiri cu risc seismic

Data publicării:
hol de spital cam bantuit - captura

La un cutremur mai puternic, zeci de spitale s-ar putea prăbuși. Ministrul Sănătății spune că o treime din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic de gradele 1 şi 2. Vom afla cifre exacte săptămâna viitoare, când va fi gata o evaluare a infrastructurii de sănătate.

„Pregătirea proiectelor va fi făcută alături de Banca Europeană de Investiţii din bani din Fondul Juncker. Bani nerambursabili, vorbim de circa 1,5 -2 milioane de euro strict pentru pregătirea acestor proiecte. Asta ne va asigura că la mijlocul anului viitor vom avea studiile de fezabilitate pregătite pentru toate cele trei spitale regionale de la Cluj, Craiova şi Iaşi”, a spus ministrul.

„Nu avem bani în România pentru a clădi toate spitalele de care această ţară are nevoie. Avem un studiu pe care îl vom prezenta săptâmâna viitoare cel mai probabil, un studiu al stării infrastructurii naţionale de sănătate. Circa 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic 1 sau 2. Deci avem nevoie de investiţii masive”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri