Bebeluș născut sănătos, mort în a 13-a zi de viață. Ce arată certificatul de deces

Data publicării:
bebelus mort

Nici un părinte nu ar trebui să-şi vadă copilul murind. Un cuplu din Sibiu încearcă să-şi găsească acum puterea de a merge mai departe. Ziua în care Marcus Alexander a venit pe lume a fost pentru ei cea mai fericită zi de pe Pământ. Bucuria nu a durat, însă. La două zile după ce a fost externată din maternitate, mama s-a întors cu băieţelul la spital.

Copilul avea febră. Femeia a privit neputincioasă, timp de 7 zile, cum fiul ei luptă să trăiască. Trupul pruncului, firav, a cedat în a 13-a zi de viață. Pe certificatul de deces scrie septicemie. Necropsia a arătat însă că specialiştii au ratat să diagnosticheze o meningită. Medicii au pus îmbolnăvirea pe seama unei bacterii luate din spital.

Soţii Lichtenstein încă nu şi-au revenit din şoc. N-au apucat nici măcar să-şi boteze copilul. Totul s-a întâmplat fulgerător.

„Am avut un vis care s-a spulberat în câteva zile. Am luptat mult pentru visul ăsta”, spune Adolf Lichtenstein, tatăl copilului. Familia își dorea de cinci ani un copil.

„A făcut temperatură, nu mai voia să mai mănânce. Când am ajuns la spital nu mai avea febră, dar simptomele erau la fel. Nu era in apele lui”, povestește tatăl.

Mama s-a internat cu tot cu nou-născut la Spitalul de Pediatrie, imediat ce fiul ei a făcut temperatură. Analizele au arătat că era vorba de o infecție. O tulpină de E.coli ce se găseşte mai ales în spital.

„Este un caz care este în analiza spitalului nostru. Întrucât lucrurile nu sunt precizate în totalitate, nu avem confirmarea diagnosticului anatomo-patoligic şi medico-legal. Deci cazul este în lucru, atât vă putem spune”, a declarat Vasile Banciu, directorul spitalului din Sibiu.

Medicii de la Maternitatea Sibiu exclud însă posibilitatea ca nou-născutul să fi contractat bacteria în spital. Cert este că Marcus Alexander a fost tratat pentru infecţia cu E.coli. A făcut septicemie şi nu a mai putut fi salvat. Abia după necropsie au aflat şi medicii că nou-născutul avea meningită.

Întreaga poveste a familiei căreia i s-a spulberat visul într-un spital din Sibiu o veți afla în cadrul campaniei Digi24 „Pacient în România”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri