Pauză de „odihnă” pentru lifturi în maternitate

Data actualizării: Data publicării:
pauza lift

La maternitatea din Slatina femeile însărcinate trebuie să urce chiar şi opt etaje pe jos. Lifturile au o pauză de „odihnă”, timp de două ore pe zi. Sunt vechi, iar şefii spitalului încearcă astfel să le protejeze.

Pauză între orele 13 şi 15. Aşa sună anunţurile lipite pe cele şase lifturi ale Maternităţii Slatina. Ruda unei paciente a fotografiat un afiş şi a postat imaginile pe internet.

„Era altă chestie dacă vedeam un timp de pauză de maxim o oră, scris pentru mentenanţă, dar ca să ai pauză trei ore la un lift care nu necesită personal, mie mi se pare deja de tot râsul”, spune ruda unui pacient.

După ce imaginile au ajuns pe internet, afişele au dispărut. Cel mai greu este pentru femeile internate la etajul 8 al clădirii.

Conducerea Maternităţii din Slatina suţine că măsura a fost luată doar în timpul verii.

Aceste lifturi au o vechime de peste 10 ani şi necesită frecvent reparaţii. Era vorba de faptul că datorită temperaturilor ridicate, datorită suprasolicitării instalaţia se încălzea foarte tare şi atunci se impunea această pauză”, spune Elena Vişan, manager Spitalul Judeţean Slatina.

Şeful firmei de mentenanţa spune că este necesar ca lifturile să aibă în continuare o perioadă „de odihnă” în fiecare zi.

„Ele sunt funcţionale, numai că motoarele fiind foarte vechi se încing şi trebuie oprite. Altfel, dacă ar funcţiona, s-ar arde şi nu cred că şi-ar permite să le ardă”, afirmă Cătălin Ilie - director al companiei care se ocupă de mentenanţă.

În proiectul de buget pentru anul viitor, conducerea Spitalului Slatina a alocat 16 milioane de lei pentru schimbarea a patru dintre lifturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri