Poliția face anchetă în cazul femeii arse la față la Spitalul Sfânta Maria din Capitală. Manager: Pacienta e bine, ne-a mulțumit

Data actualizării: Data publicării:
femeie arsa

Serviciul de Investigaţii Criminale din Poliția Capitalei face anchetă la Spitalul Sfânta Maria, după ce o pacientă internată acolo a suferit arsuri grave la față, în timpul unei proceduri deloc complicate. Anchetatorii au cerut spitalului şi familiei date despre femeie. Și în timp ce starea femeii se înrăutățește, managerul spitalului spune că pacienta „este pe punctul de a fi externată”. „Peste cinci, șase zile”.

Nepotul pacientei: Am fost foarte revoltat. Din cauza situației în sine, pentru că oricine în situația noastră, atât ca individ, cât și ca familie ar fi fost la fel. Pentru că nu este normal să se întâmple așa. Arsura se pare că este mai mare. Și nu este doar la nivelul feței, ci și pe gât, cam la dimensiune de o palmă și nu de câțiva centimetri cum s-a spus.

Ar fi frumos să ni se prezinte scuze public și o recunoaștere a părții de vină, cum a fost ea, din partea spitalului.

Narcis Copcă, manager Spitalul Sfânta Maria: Încercați să ventilați o agravare a situației pacientei, când de fapt pacienta este pe punctul de a fi externată cam peste cinci, șase zile. Nu a fost nicio explozie, nu a fost niciun incendiu. Pacienta, conform anchetei administrative, a reușit printr-o mișcare - pentru că avea o sedare ușoară, medie -, să scoată spre sfârșitul operației tuburile de oxigen.

Acestea au produs, în contact cu electrocauterul cu care se lucra la o tumoră, au produs o arsură periorală și de doi centimetri la nivelul claviculei. Este 90 la sută vindecată. Inventați nepoți, când vi s-a explicat că aparținătorii legali, cei care au reprezentanță în cazul doamnei, și inclusiv doamna, sunt foarte mulțumiți de acest tratament și au și înțeles perfect, mult mai bine decât dumneavoastră, care vă faceți că nu înțelegeți.

Aici a fost și o comisie de la Ministerul Sănătății, în fața mea, pacienta și reprezentanții legali au spus că sunt foarte mulțumiți de acest tratament, că se bucură că s-a vindecat... De asemenea, mi-au făcut adrese să nu cumva să pedepsesc doctorița care a fost zi și noapte alături de această pacientă, pentru că un incident rămâne un incident, noi nu-l negăm, îl asumăm și va trebui ca ea zilele următoare să fie redată familiei. În deplinătatea posibilităților sale.

Administrația Spitalelor din București confirmă incidentul de la spitalul Sfânta Maria, relatat de Digi24 și a trimis un comunicat în care arată că pacienta a ajuns la spital pentru extracția unei tumori din nas și că s-a autodeclanșat o flamă în timpul intervenției.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri