Poluarea afectează rinichii

Data publicării:
spital

Poluarea din aer ne afectează nu doar plămânii sau inima, ci şi rinichii. Un nou studiu arată că inclusiv nivelurile mici au efecte negative.

Oamenii de ştiinţă americani au analizat aproape 2,5 milioane de oameni pe o perioadă de opt ani. S-au bazat şi pe datele obţinute de la sateliţii NASA şi Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite. Şi au stabilit că, din cauza nivelului prea mare de poluare din aer, în tot acest timp ar fi apărut 44.793 de noi cazuri de boală cronică de rinichi şi 2438 de bolnavi cu insuficienţă renală.

Particulele fine pătrund în sânge, pe care rinichii îl filtrează şi, ulterior, vor fi cel puţin la fel de afectaţi ca inima sau plămânii.

Specialiştii cred că poluarea din aer este unul dintre factorii care declanşează multe boli, cum ar fi cancerul, accidente vasculare cerebrale, astm sau alte boli respiratorii.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și în fiecare sâmbătă de la 16:30, pe Digi24, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri