Probleme la cardul de sănătate. A treia zi în care este nefuncțional

Data publicării:
card de sanatate cnas - digi24

Este a treia zi în care cardul de sănătate nu funcţionează. Medicii de familie spun că şi azi au fost nevoiţi să lucreze tot offline. Problema majoră rămâne însă eliberarea medicamentelor în farmacii pe baza reţetei electronice pentru că farmaciştii nu pot comunica cu sistemul.

CNAS a transmis că ieri la nivelul întregii ţări au putut fi raportate şi validate doar jumătate din serviciile medicale efectuate, în medie, în cursul unei zile normale de lucru. În plus, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis că se lucrează la remedierea sistemului.

Sistemul cardului de Sănătate a costat aproape 20 de milioane de euro. CNAS a obţinut, luna trecută, rambursarea din fonduri europene a 75% din aceşti bani. Până în septembrie au fost emise aproape 16 milioane de carduri, iar trei sferturi dintre ele au fost deja activate.

Serviciile medicale acordate off-line vor putea fi raportate şi validate de sistemul informatic în termen de 3 zile lucrătoare astfel: pentru serviciile acordate în cursul zilei de luni, 10 octombrie 2016, raportarea şi validarea se poate face până joi, 13 octombrie 2016, ora 23:59. CNAS va comunica în timp util furnizorilor de servicii medicale care sunt soluţiile de raportare şi validare în cazul în care situaţia se prelungeşte, astfel că activitatea lor să nu fie perturbată, iar pacienţii asiguraţi să nu aibă de suferit”, spune Augustus Costache, purtător de cuvânt CNAS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri