Protest la Râmnicu Vâlcea, în cazul copilului de 1 an aflat în moarte cerebrală: Spitalul a șters medicamentația

Data publicării:
copil-coma-valcea

Drama copilului de un an şi jumătate, aflat în moarte cerebrală după ce a fost diagnosticat greşit de medici, scoate oamenii în stradă. Peste o sută de persoane au protestat joi, la Râmnicu Vâlcea. Aceştia au cerut pedepsirea medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă, acuzaţi de malpraxis de mai mulţi pacienţi. În spital se fac acum cercetări, iar prefectul judeţului cere să vină şi Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii. Avocatul Poporului s-a autosesizat şi anchetează şi el cazul băiatului intrat în moarte cerebrală.

La ora 9 i s-au recoltat analizele copilului. La ora 9:23 i s-au dat probele de analiză. La 9:30 spune că mama refuză (analizeze, n.red.)”, povestește bunicul copilului.

Cu sufletul sfâşiat de durere, bunicii lui Ayan lansează noi acuzaţii la adresa medicilor care le-au tratat nepotul - fals în acte. Familia susţine că, după ce băiatul a fost transferat la Bucureşti, în documentele din spital au fost făcute numeroase modificări, care ar trebui să-i disculpe pe doctorii vâlceni.

Eugen Mutu, bunicul copilului: „Când ne-a dat hârtiile am găsit şters medicamentaţia care a fost dată pe data de 5. Am întrebat juristul prima dată. A lăsat capul în jos şi a zis: lăsaţi-mă în pace pe mine! Nu este datoria mea. Duceţi-vă la procuratură şi spuneţi ce aveţi de spus!”

Cazul băiatului de un an şi jumătate nu este din păcate singular. Claudia a mers şi ea, pe 5 ianuarie, la urgenţă cu copilul de 3 ani, care a fost diagnosticat cu bronşită. A primit tratament acasă, dar după câteva zile, s-a simţit din nou rău, aşa că a revenit la spital, unde medicul de gardă a decis internarea pentru investigaţii. În scurt timp, starea lui s-a agravat.

Claudia, mama unui copil tratat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea: „Zicea că vrea să-i bage două perfuzii de fier să vadă cum îi merge. Se întreba cu doamna asistentă ce să-i mai facem copilului. Nu se mai poate aşa ceva.”

Peste o sută de oameni revoltaţi de modul în care medicii de la Spitalul Judeţean tratează pacienţii s-au adunat în faţa Prefecturii Vâlcea şi au cerut măsuri împotriva acestora.

Gheorghe Jianu, jurnalist: „Atâtea cazuri suspecte de malpraxis şi încă n-am văzut un medic judecat şi condamnat pentru aceste fapte.”

Conducerea spitalului recunoaşte că în ultimii trei ani au fost mai multe sesizări de malpraxis. Nimeni nu a fost însă sancţionat până acum.

Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea: „Toate plângerile care au fost până acum sunt în cercetare la Colegiul Medicilor. Până nu am un verdict de la Colegiul Medicilor nu pot să cred niciun dintre părţi.”

Ancheta a ajuns şi pe masa procurorilor, iar Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Citește și Nouă acuzație de malpraxis la spitalul din Râmnicu Vâlcea. Fetiță grav bolnavă la plămâni, tratată pentru roșu în gât

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri