Reacția spitalului din Călărași după ce un bărbat a fost filmat târându-se în genunchi sub ochii unui infirmier

Data publicării:
pacient spital calarasi

Val de reacţii după apariţia imaginilor în care un pacient este filmat în timp ce merge târâş chiar în faţa spitalului. În vreme ce taximetristul care a surprins scena vorbeşte despre indiferenţa medicilor, conducerea unităţii medicale spune că pacientul era beat şi a refuzat ajutorul medicilor. Două anchete au fost deschise pentru a face lumină în acest caz.

Imaginile cu pacientul care se târăşte pe asfalt au fost surprise de un taximetrist. Lipsa de reacţie a personalului medical l-ar fi determinat, susţine bărbatul, să facă publică filmarea.

Nu știu ce se întâmplă. A, înțeleg, nu sunt bani. Da, nu sunt bani. La buget, înțelegem toată lumea. Dar măcar nu trata omul cu indiferență”, spune taximetristul.

Un brancardier a adus un bătrân, l-a lăsat jos aici, în vecinătatea hidrantului. Unul dintre colegii noștri a început să scoată telefonul să filmeze și i-a cerut explicații brancardierului, de ce l-a abandonat că pe un câine”, spune un alt taximetrist, martor la incident.

Reprezentanţii spitalului spun că bărbatul de 40 de ani din Fetești a ajuns la spital cu ambulanța, în stare avansată de ebrietate, şi nu a vrut să coopereze cu medicii.

A plecat fără aviz, fără a i se administra tratamentul, și-a smuls branula, ne-a adus injurii”, spune Viorica Gheorghiță, medic-șef UPU Călărași.

Acel filmuleț a fost de la un moment în care se vede realitatea trunchiată, nu cea reală. Acel domn brancardier al nostru a insistat să îl convingă să-l aducem înapoi în UPU”, spune Valentin Emanoil, managerul SJ Călărași.

Medicii spun că se lovesc de pacienţi recalcitranţi aproape zilnic.

Sunt foarte mulți pacienți care abuzează de sistemul medical”, spune Octavian Iosef, medic internist.

Nu este normal să plătească sistemul de sănătate publică servicii medicale şi îngrijiri medicale pentru un pacient care consumă alcool voit şi deliberat”, spune și Georgiana Enache, purtător de cuvânt SJ Călărași.

Atât spitalul, cât și Consiliului Județean au deschis anchete pentru a verifica dacă vreun angajat al unității medicale a procedat greșit în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri