Reuşită pentru proiectul Magic Home. Părinții copiilor bolnavi de cancer vor avea o casă a lor

Data publicării:
magic home 2

Se deschide casa pentru părinţii ai căror copii bolnavi de cancer sunt internaţi la Institutul Fundeni. În mai puţin de o lună, clădirea a fost renovată cu bani strânşi din donaţii. Peste o sută de mii de români s-au implicat în proiect. Iar donaţiile lor au însumat 500.000 de euro.

„Pe 3 noiembrie ne-am aşezat pe un scaun şi am promis atunci că nu ne vom ridica până când nu vom strânge 100.000 de SMS-uri de 2 euro”, spune Melania Medeleanu, fondator al organizației „Magic Home”.

În decursul a 23 de zile au fost strânşi banii cu care va fi construit un centru pentru părinții copiilor bolnavi de cancer în timpul tratamentului celor mici.

„Vor veni pentru câteva ore, pentru o noapte, să doarmă acolo, să se odihnească, să gătească ceva pentru copilul lor. Să se spele, să facă un duş, se vor întoarce aceşti părinţi cu forţe proaspete a doua zi la spital. Mă întrebaţi cât vor putea să stea în casă. Cât e nevoie. O zi, două, un an, doi...”, explică Melania Medeleanu utilitatea acestui proiect.

Pentru proiectul Magic Home au fost necesari 500.000 de euro, bani care s-au strâns din SMS-uri şi donaţii individuale.

„215.000 de euro a costat casa şi undeva la 300.000 este renovarea ei la stadiul la care trebuie. Pe lângă asta avem costuri operaţionale, costurile din fiecare an de 150-200 de mii de euro, o bună parte din aceste costuri cel puţin pentru primul an sperăm să le strângem din donaţiile prin SMS”, explică fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu, și el fondator „Magic Home”.

Casa amenajată în cadrul proiectului „Magic Home” e situată aproape de Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic București. Aici vor putea dormi 30 de persoane zilnic.

„Ne-am gândit ca atmosfera de la interiorul acestor dormitoare şi a unor spaţii comune, cum e livingul, bucătăria, să fie cât mai optimistă”, arată Adela Pârvu, designer de interior.

„Ne-am gândit în primul rând la veselie. Să fie vesel, să inducem oamenilor o stare de bine atunci când intră în casa Magic Home, ne-am gândit ca fiecare dormitor să aibă o tematică diferită”, spune Andreea Beșchiu, arhitect.

Campania „Magic Home” nu se opreşte aici. Cei care doresc să susţină acest proiect pot dona în continuare 2 euro prin SMS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri