Terapii noi pentru diabetul zaharat de tip 2: O singură injecţie pe zi, iar costurile sunt decontate 100%

Data actualizării: Data publicării:
diabet

Peste 1 milion de români suferă de diabet. Până acum, schema de tratament în cazul diabetului de tip 2 presupunea, în cazurile avansate, injectarea insulinei de mai multe ori pe zi. Tratamentele noi, apărute și în România, constau într-o singură injecţie pe zi, iar costurile sunt decontate 100%.

Dacă nu se poate reduce glicemia prin dietă, exerciții și tratamente orale sau injectabile, bolnavii de diabet de tip 2 ajung la insulină, care se administrează, în unele cazuri, în injecții multiple. Un nou tratament promite să limiteze înţepăturile la una pe zi.

Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: Este vorba de o metodă de tratament: o injecţie care cuprinde două clase terapeutice. Cuprinde insulina glargină, care la rândul ei, acum 10 ani a fost ea o revoluţie în tratamentul diabetului zaharat, la care se adaugă încă un medicament.

Dr. Iulia Ionescu, directorul general al unei companii farmaceutice: Să aduci un medicament nou în România este un motiv de sărbătoare pentru că este destul de dificil şi pentru că suntem în urmă în ceea ce priveşte accesul terapeutic la terapii noi în ţara noastră faţă de Europa.

Dr. Eduard Prisăcariu, directorul medical al unei companii farmaceutice: Sperăm noi să aducă beneficii suplimentare în special pacienţilor care nu sunt controlaţi glicemic pe terapiile anterioare.

Tratamentul se administrează dimineaţa, cu ajutorul unui pen. Medicii spun că pacienţii vor avea un control mai bun al glicemiei şi, în plus, vor fi prevenite complicaţiile diabetului zaharat.

Prof. dr. Nicolae Hâncu: Încep cu complicaţiile retiniene care pot produce grave tulburări de vedere. complicaţiile cardiace. Mortalitatea persoanelor cu diabet este dată în procentaj de 60% din complicaţiile cardiace, complicaţii renale, complicaţiile sistemului nervos periferic care duc la picior diabetic cu dureri greu de stăpânit şi care pot fi prevenite.

Prof. dr. Romulus Timar, preşedintele Societatăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: Pe de altă parte, această combinaţie a celor două molecule este fără un risc crescut de hipoglicemie, fără risc de a creşte în greutate, cu un impact favorabil pe factorii de risc cardiovasculari ai pacientului cu diabet zaharat.

Terapia nu este indicată pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1, femeilor însărcinate şi copiilor. De aceea, doar medicul specialist poate recomanda acest tratament, care va fi disponibil în farmacii în câteva zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri