Trei spitale din Bucureşti vor fi mutate

Data actualizării: Data publicării:
spitale

Spitalele şi maternităţile de la Bucureşti care nu mai corespund standardelor actuale vor fi mutate în alte clădiri. Primele mişcări vor fi făcute cu Maternitatea Giuleşti, Secţia de obstetrică-ginecologie a Maternităţii Cantacuzino şi Spitalul Dr. Dan Theodorescu. Cu siguranţă vor urma şi altele pentru că medicii de peste tot se plâng de probleme.

Şerban Bubenek, manager al Institutului C.C. Iliescu: „Infrastructura nu a fost prima preocupare a nimănui în primii, probabil, 10-15 ani după Revoluţie. Problema este că nici după aceea nu s-a transformat într-o prioritate”.

Direcţia de Sănătate Publică a închis săptămâna trecută Maternitatea Giuleşti, după ce 45 de bebeluşi au fost infectați aici cu stafilococ auriu.

Clădirea în care funcţionea maternitatea Giuleşti este veche de aproape 100 de ani. Iniţial aici era găzduită o şcoală de ucenici, apoi una de moaşe. Ca maternitate funcţionează din 1951, deşi acest imobil nu a fost niciodată gândit sau proiectat să devină un spital.

Ovidiu Marcel Moisa - manager al Maternităţii Giuleşti: „Trebuie să se încadreze în anumite condiţii, în aşa fel încât să poată fi transformată într-un spital care să respecte circuitele”

Maternitatea Cantacuzino

Vechimea clădirii - 131 de ani

Paturi - 353

Şi Secţia de obstetrică-ginecologie a Maternităţii Cantacuzino va fi mutată din lipsă de spaţiu.

Spitalul Cantacuzino funcţionează în sectorul 2 al Capitalei în casa Lahovari, construită în anul 1886 . Din 2003 aparţine secţiei de maternitate a Spitalului Cantacuzino.

Spitalul Clinic de chirurgie oro-maxilo-faciala funcţionează De 70 de ani. Anual sunt şcoliţi aici 2000 de studenţi şi 1000 de rezidenţi, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Primăria Capitalei a decis că un simplu tratament aplicat acestor clădiri nu mai e de ajuns.

Gabriela Firea - primarul Capitalei: „Achiziţia unor imobile în vederea relocării a trei unităţi spitaliceşti, care îşi desfăşoară acum activitatea în condiţii care nu respectă practic normele europene”.

Pentru Spitalul Dr. Dan Theodorescu este nevoie de o locaţie de 4.500 de metri pătraţi, iar pentru Spitalul Clinic Cantacuzino de 5.000 de metri pătraţi.

Unităţile medicale se află în subordinea Primăriei Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri