Un medic rezident a rezolvat o problemă pentru care statul nu găsise soluţii zeci de ani la rând

Data publicării:
spital grigore alexnadrescu

Un medic rezident de la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti a izbutit acolo unde statul bate pasul pe loc de zeci de ani. A creat primul sistem informatic de date despre pacienţii unui spital public. Toată lumea este mulţumită: bolnavii aşteaptă mai puţin, pentru că medicii folosesc pentru ei timpul pe care îl pierdeau cu hârţogăria.

Graţie invenţiei făcute de rezident, timpul de aşteptare a scăzut aproape la jumătate pentru pacienţii de la camera de gardă.

Pacienţi:

Maxim jumătate de oră. Este mai organizat şi se reduce şi din îmbulzeala de pe hol.”

„E bun de folosit. Ştim la ce cabinet să ajungem şi vedem şi pe ecran când urmăm”.

Dr. Alexandru Herdea - medic rezident la Ortopedie Pediatrică: „Noi ne alocam efectiv 75% pentru partea scriptică şi 25% pentru partea de consult. Cu sistemul de faţă am ajuns la performanţa de a dedica 80% consultaţiei şi doar 20% partea de scriptică”.

Doctorul Alexandru Herdea, rezident la Ortopedie Pediatrică, a început să gândească sistemul după o tură de gardă epuizantă.

Dr. Alexandru Herdea: „Inevitabil apăreau situaţii conflictuale. Imaginaţi-vă că la o singură uşă trebuie să vină pacienţi noi, pacienţi urgenţe, pacienţi care au mai fost pe la noi, deci se formează vreo 5-6 linii de coadă fără o ordine foarte clară”.

Cu informatica pe care şi-o mai amintea din liceu şi dorinţa de face viaţa mai uşoară pacienţilor, e drept, şi lui, inimosul medic a scris repede programul. Toate informaţiile pe care doctorii le scriau de mână sunt transformate de sistemul inteligent într-un dosar electronic al bolnavului.

Sistemul creat de rezident funcţionează acum în ambulatoriul de Ortopedie şi Chirurgie de la spitalul "Grigore Alexandrescu" Bucureşti.

Dr. Alexandru Ulici - managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu": „A putut să adapteze acest soft exact necesităţilor secţiilor chirurgicale de la noi din spital”.

Zilnic, în secţiile de Ortopedie şi Chirurgie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” ajung aproape 300 de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri