Un nou scandal al dezinfectanților. Reacția unuia dintre patronii companiilor anchetate

Data actualizării: Data publicării:
alina cruceanu

Dezinfectanți ineficienți, din nou, în spitale. E o anchetă penală care a ieșit la iveală marți când poliția a descins la firmele bănuite că au furnizat substanțe inutile spitalelor. Ministrul Sănătății a reclamat problema, dar spune că situația nu era de natură să pună în pericol viețile pacienților. Patronul uneia dintre firmele suspectate se apără şi spune că toate produsele lor au fost certificate şi verificate conform cerinţelor UE.

Alina Cruceanu, reprezentantă Al Carina Ploiești: Toate, absolut toate testările sunt făcute la laboratoare atestate de Uniunea Europeană. Nu avem ce să comentăm.

-De unde credeți că vine plângerea asta?

-Doamna ministru, o să vă spună în comunicatul de presă, probabil doamna ministru are alte interese, cred.

-Care ministru?

-Am înțeles că ministrul Sănătății, este făcută de dânsa. Nu știu. N-am văzut absolut nicio hârtie.

Marți dimineața au avut loc percheziții la mai multe companii care produc şi importă dezinfectanți pentru spitale. Poliţiştii au descins la adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Prahova.

Două dintre produsele biocide găsite neconforme aparţin unui producător din Bucureşti, care are punct de lucru în judeţul Ilfov, iar al treilea este fabricat într-un stat membru al UE şi distribuit de o firmă din judeţul Prahova, arată Ministerul Sănătăţii. Firma producătoare şi distribuitorul au fost amendate în total cu 35.000 de lei pentru neconformităţile găsite în urma controalelor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri