Un pacient care urma să fie externat, găsit mort în curtea Spitalului Județean Slatina

Data actualizării: Data publicării:
spital-judetean-slatina
Foto: Digi24

Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, după ce un pacient care era internat în secţia de cardiologie a fost găsit mort în curtea spitalului. Bărbatul suferise un stop cardiac şi era internat de la începutul lunii. Se simțea mai bine, urma să fie externat în scurt timp, spun medicii. Poliţia a deschis acum un dosar de ucidere din culpă şi vrea să afle cine este vinovat pentru moartea pacientului.

Cadrele medicale s-au alarmat de dispariţia bărbatului în jurul orei 4 şi jumătate dimineața. L-au căutat peste tot, dar nu l-au găsit și au anunțat poliția.

Cristina Oprea, jurnalist Digi24, relatează că la mai bine de o oră de când a fost sesizată dispariţia sa din secţie, bărbatul a fost găsit în această zonă, de către o infirmieră a spitalului, însă era deja decedat. Poliţia a adeschis acum o anchetă şi cercetează împrejurările în care omul a putut să părăsească unitatea medicală.

Alexandra Dicu, purtător de cuvânt IPJ Olt: „Poliţiştii din cadrul poliţiei municipiului Slatina continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, pentru a stabili împrejurările în care bărbatul de 69 de ani a decedat”.

Cei din spital fac propria anchetă şi spun că este aproape imposibil să le interzică pacienţilor să părăsească spitalul.

Radu Ene, director medical la Spitalul Judeţean Slatina: „Este o situaţie neprevăzută, imprevizibilă, neplăcută. Nu putem să găsim o culpă imediată”.

Pacient: Ar fi vrut să plece din spital şi aici i-a venit rău.

Reporter: Pe dumneavoastră v-a împiedicat vreodată cineva să ieşiţi din spital?

Pacient: Nu.

Reporter: V-au informat medicii că nu aveţi voie să părăsiţi...?

Pacient: Da, da, da.

Reporter: Dar aţi văzut paznici pe aici, gardieni?

Pacient: Drept să vă spun, aici la noi şi la intrare, n-au fost.

Potrivit conducerii spitalului, firma care asigură paza spitalului are în supraveghere doar anumite puncte fixe, iar gardienii nu pot păzi toate ieşirile din unitate. Familia bărbatului nu a depus nicio plângere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri