Victor Costache: Imaginile de la Spitalul Universitar, șocante. Vor fi luate măsuri dure

Data actualizării: Data publicării:
sange in chiuveta

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, la Digi24, că va trimite Corpul de control al MS la Spitalul Universitar, după apariția unor imagini în care se aruncă sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase într-o chiuvetă a spitalului. Ministrul a spus că „măsurile vor fi foarte dure”.

„Imaginile sunt șocante. Mâine vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă.

Nu putem exclude și alte derapaje. Nu au voie să facă asta (să arunce sânge în chiuvete - n.red.). Trebuie să respecte procedurile și vom analiza cu severitate situația de la Spitalul Universitar”, a spus ministrul Sănătății, la Digi24.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că sângele contaminat rezultat în urma intervenţiilor chirurgicale din spitale din Bucuresti si din ţară ajunge în sistemul de canalizare, deci pericolul pentru sănătatea oamenilor e uriaş. În sprijinul acestei afirmaţii, parlamentarul aduce fotografii despre care spune că sunt filmate la Spitalul Universitar din Capitală. DSP a început verificări la Spitalul Universitar. Managerul spitalului, Adriana Nica, spune că a demarat o anchetă internă pentru a se afla cine nu a respectat procedurile pentru decontaminarea sângelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri