VIDEO. Caz revoltător la Spitalul Universitar București: Infirmiere care lovesc și jignesc pacienți

Data publicării:
spitalul universitar ganea
Spitalul Universitar de Urgență București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comportament inuman al unor infirmiere de la Spitalul Universitar din Bucureşti. Angajatele au fost filmate în timp ce adresau cuvinte grele şi chiar loveau bolnavi aflaţi în stare gravă. Imaginile cu acest comportament revoltător au ajuns şi la şefii spitalului, care anunţă că vor fi luate măsuri în acest caz, despre care spun că e unul izolat.

- De ce scoţi, mă, astea? Măăă! Cu tine vorbesc! Ridică fundul sus! Ridică! Ia mâinile astea de aici! Ia mâna, mă, nu auzi?

În imaginile surprinse de un pacient aflat la Terapie Intensivă se vede cum trei infirmiere bruschează şi ameninţă mai multi bolnavi.

- Ridică! Hai! Dacă mai scoţi mâna de aici, să dea dracu dacă nu ţi-o tai!

Vizibil iritate, infirmierele iau la rost, pe rând, fiecare pacient aflat pe paturile mobile. Una dintre ele loveşte fără milă un bărbat.

- Alo! Te-ai p***t pe tine? Nu te-ai p***t? Pune mâna să vezi! Pune mâna! Pune mâna pe blugi! Dar de ce sunt, mă, uzi? M-am p***t eu? Ăsta pleacă?

- Da!

- Hai, bucură-te că mai stai 10 minute şi pleci!

Filmarea arată şi cum angajata spitalului aruncă în pat papucii pe care un pacient îi dăduse jos. Omul îi pune înapoi, iar asta o enervează şi mai tare pe infirmieră.

- Eu îţi dau pantoful şi tu îl arunci jos, mă?

Imaginile au ajuns şi la conducerea Spitalului Universitar, care susţine că e vorba despre un caz izolat, iar cele trei infirmiere vor fi date de urgenţă pe mâna Comisiei de Disciplină. Cea mai gravă sancţiune e desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a comentat, la rândul ei, acest caz revoltător. Ea spune că în sistemul medical nu au ce căuta oameni fără vocație, iar sancțiunea aplicată acestor angajate ar trebui să fie cea mai drastică, adică desfacerea contractului de muncă. „Este clar că aceste persoane nu au ce să caute în sistemul medical. Este simplu”, a declarat Sorina Pintea.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri