Voiculescu: 1000 de medicamente au dispărut până să ajung eu la minister

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu

Fostul ministru al Sănătății a răspuns criticilor aduse de premierul Sorin Grindeanu că nu ar fi făcut nimic la conducerea Ministerului timp de un an. Vlad Voiculescu a spus că circa 1000 de medicamente au dispărut din România până să ajungă el ministru din cauza ordinului 75 semnat de ministrul Nicolae Bănicioiu. De asemenea, fostul ministru a avertizat că prin ieftinirea prețurilor medicamentelor cu 35%, Guvernul Grindeanu va reînvia acest ordin care va duce la dispariția mai multor medicamente, din nou. 

„Grindeanu vorbea despre retragerea multor medicamente. Într-adevăr, multe au fost retrase. Principalul motiv e ordinnul 75 și în general de metodologia de prețuri din România. Prdinul 75 a fost dat de Bănicioiu. Pacienții români trebuie să aibă acces la medicamente și toate se vor ieftini dintr-o dată. A făcut ca peste 1000 de produse să dispară până la venirea mea la minister. Dacă va uitați la raportările de la Agenția Națională a Medicamentelor, în 2015, la început, aveam peste 6000 de produse, în luna iunie anul trecut aveam 5.400 de produse, deci s-au retras aproape 1000 de produse doar în perioada aceea în urma ordinului dat de ministrul Bănicioiu, ordin pe care acum PSD și guvernul actual vrea să-l reactualizeze prin scăderea cu 35%”, a spus fostul ministru. E foarte bine să avem prețuri cât mai mici, dar trebuie să ne asigurăm că medicamentele există în țară”, a spus Vlad Voiculescu. 

De asemenea, acesta a criticat Ministerul Sănătății pentru că de la plecarea sa din minister a abandonat platforma medicamentelipsa.ms.ro prin care se monitorizau stocurile de medicamente din țară. 

„Ministerul Sănătății are pentru prima dată un sistem de raportare. Până la sfârșitul lunii decembrie au existat răspunsuri din partea autoritățile și au fost luate măsuri pentru medicamentele raportate acolo ca lipsind. De la plecarea mea din Ministerul Sănătății, platforma a fost abandonată. Avem un sistem de monitorizare a stocurilor care trebui să funcționeze”, a precizat Vlad Voiculescu. 

Fostul ministru a fost ironic la adresa acuzațiilor aduse de Sorin Grindeanu spunând că „tehnocrații sunt de vină pentru tot” și „medicamentele lipsesc fix din vina tehnocraților”. 

Vlad Voiculescu a scris și pe Facebook că să se spună că nu a luat nicio măsură pentru lipsa medicamentelor „întrece orice limită a nesimţirii şi a ridicolului, chiar şi pentru acest guvern”. Apoi, fostul ministru a făcut un bilanț al măsurilor adoptate de el în timpul mandatului său. 

„Măsurile guvernului PSD-ALDE de până acum și mai ales faptul că lasă de izbeliște mecanismele pe care le-am lăsat funcționale la MS, dăunează pacienților, medicilor, spitalelor, farmaciilor și bugetului de stat! (...) A trecut campania. Nu mai este un joc politic! Inepțiile și minciunile pe care le răspândesc nu țin loc nici de medicamente, nici de spitale.  PSD a câștigat alegerile. Ar face bine să se apuce de treabă sau măcar să nu distrugă ce s-a făcut bun! Domnule Grindeanu, să vă fie rușine! Și nu de mine, ci de toți oamenii care v-au votat și pe care îi lăsați fără medicamente!”, a mai scris fostul ministru pe pagina lui de Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Premierul Sorin Grindeanu l-a criticat pe fostul ministru pentru că a „trenat” problema lipsei medicamentelor timp de un an. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri