Școală renovată de directorii unei companii internaționale

Data actualizării: Data publicării:
directori companie renovare Eurobusiness Oradea

Zeci de directori ai unei companii internaţionale din Oradea au lăsat deoparte stilourile cu care semnează contracte de milioane de euro şi au pus mâna pe trafalet. Ei au muncit cot la cot cu cei care renovează sălile unei şcoli profesionale din oraş. Speră ca în acest mod să rezolve problema lipsei de specialişti.

În zece săli ale Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea se lucrează de zor. Timp de trei ore, muncitorilor li s-au alăturat mai mulţi directori ai unei companii multinaţionale.

Paul Montgomery, directorul global de îmbunătăţire continuă: „Noi facem frecvent acţiuni de acest gen cu comunitatea, diferite evenimente în care putem să ajutăm şcolile, copiii.”

Andrew Pollock, directorul regional de inginerie al companiei. Acest gen de muncă e distractivă. E bine să mai ieşim din birou.”

Renovarea a fost posibilă cu ajutorul a cinci companii din Parcul Industrial din Oradea, membre ale Asociaţiei Parteneriat pentru Educaţie. Banii puşi la dispoziţie: 100 de mii de lei.

Cristian Gulicska, directorul general al companiei pe România: „Prima oară am făcut acum doi ani la Universitatea din Oradea. Am organizat un spaţiu de studiu exterior.”

Andreea Selin, manager de îmbunătăţire continuă: „Vrem să fim un model pentru elevii care învaţă la şcoala aceasta şi pentru noi este foarte important ca să ne implicăm efectiv în acţiunile pe care le sponsorizăm.”

În noile spaţii, elevii vor învăţa meserii din domeniul electronicii până la industria textilă.

Omer Ismet, directorul colegiului tehnic "Traian Vuia" din Oradea: „Eu sper să avem o activitate care să vină în întâmpinarea nevoilor copiilor, agenţilor economici şi după doi, trei ani să dăm Parcului Industrial absolvenţii pe care şi-i doresc.”

Începute în urmă cu două săptămâni şi jumătate, lucrările din noul campus tehnic vor fi gata până pe 12 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri