Școlile din București vor fi închise luni și marți. Ore suspendate în mai multe județe din țară

Data actualizării: Data publicării:
copil ninsoare zapada
FOTO: Shutterstock

Nu se fac ore în zilele de 26 și 27 februarie 2018! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că elevii nu vor merge la școală luni și marți. În funcție de starea vremii, ea a adăugat că grădinițele, școlile și liceele din București ar putea fi închise și în următoarele zile.

Actualizare 20:20. Şcolile vor fi închise din cauza viscolului, luni şi marţi, şi în judeţul Ilfov, a anunţat, duminică seară, Ministerul Educaţiei. Instituţia precizează că în judeţele în care vor fi închise şcolile, respectiv Ilfov, Dolj, Constanţa şi Giurgiu, precum şi în Capitală, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB, notează News.ro.


Actualizare 18:20:  Probele pentru evaluarea competenţelor în cadrul bacalaureatului, care urmau să fie susţinute luni, vor fi amânate. Anunțul făcut de inspectorul şcolar general București.

Actualizare 18:00: Studenții  Universității din Suceava au fost anunțați, că nu vor merge la cursuri luni și marți.


Actualizare 17:20: Şi autorităţile din judeţul Giurgriu au decis suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, măsura fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care Giurgiu este unul dintre judeţele pentru care s-a emis cod portocaliu de viscol şi temperaturi foarte scăzute.


Actualizare 16:00. Din cauza codului portocaliu de viscol şi ninsori abundente, şi autorităţile din Dolj au decis ca şcolile, liceele, grădiniţele şi creşele să rămână închise luni și marți. Dacă vremea se va menţine la fel de rea, această măsură va fi prelungită.


Actualizare 14:35. Nu se fac ore nici în Constanța, luni, 26 februarie. Așadar, toate şcolile din judeţ vor fi închise luni, iar măsura ar putea fi prelungită şi în zilele următoare, având în vedere avertizările cod galben şi cod portocaliu de ger, vânt şi ninsori.

Dragoş Ungureanu, purtător de cuvânt al Prefecturii Constanța, a precizat pentru Digi24 că, în funcție de vreme, și drumurile ar putea fi închise. În plus, a precizat că la această oră nu sunt probleme provocate de vreme.


„Am luat decizia ca luni și marți să nu aibă loc cursuri în București. Probabil se va extinde această decizie, nu pot eu să o anunț, ci autoritățile locale, probabil, pentru toată zona în care va fi anunțat codul portocaliu”, a anunțat Firea.

„Eu prefer să vin mereu cu măsuri de prevenție, prefer să se spună că am fost ușor prea alertați, decât să număr victime și spun încă o dată: vântul va bate cu putere, va fi foarte ger și va ninge. Vom avea un stat maxim de zăpadă în București de 30 de centimetri, dar suprapus acest strat cu următoarele fenomene, situația nu este de panică, dar nici nu este de stat cu mâinile în sân și nici nu este de a privi liniștit la ceea ce se întâmplă”, a adăugat Gabriela Firea.

Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân”, a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a mai spus că a luat această decizie pentru că nu toți elevii merg la școală „cu mașina mică” ale părinților. „Cei mai mulți merg ori pe jos, unii pe distanțe mari, ori cu transportul în comun”, a mai spus primarul.

Ea a precizat că este vorba despre preșcolari, școli generale și licee.

În București este astăzi în vigoare o atenționare meteo cod galben de frig, iar meteorologii au emis și un cod portocaliu pentru următoarele două zile.

Capitala se va afla 26 februarie de la ora 10:00 și 27 februarie până la ora 14:00 sub cod portocaliu. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută.

Avertizarea este valabilă și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

În aceste zone, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

HARTĂ. Coduri portocaliu și galben de viscol în jumătate din țară

Cod portocaliu de ger extrem în aproape toată România. Se anunță -22 de grade

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri