Ședință CSAT la Cotroceni, pe tema summit-ului NATO

Data actualizării: Data publicării:
csat

Şedinţă importantă la Palatul Cotroceni. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării stabileşte astăzi mandatul României la summitul NATO de la Bruxelles. O reuniune cu miză a Organizaţiei Nord-Atlantice, având în vedere că e prima la care va participa şi noul preşedinte american, Donald Trump. Azi, la Cotroceni, se discută şi despre programul de înzestrare a Armatei Române.

 

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă; activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2016 şi principalele obiective pentru anul 2017; activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2016; activitatea desfăşurată de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) în anul 2016 şi Planul de activitate pentru anul 2017.

Membrii CSAT vor stabili şi mandatul României pentru Summit-ul NATO de la Bruxelles, care va avea loc în luna mai.

În cadrul şedinţei va fi analizată şi activitatea desfăşurată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2016. De asemenea, vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri