200.000 de lei, antifonarea unui parc pentru amatorii de șah

Data actualizării: Data publicării:
antifonare parc

Iașiul va avea primul parc antifonat din România. Un mic parc din centrul orașului, care este frecventat în special de iubitorii de șah, va fi complet izolat de stradă. Municipalitatea a dispus montarea unor panouri care să reducă poluarea fonică din zonă.

Muncitorii lucrează de zor la montarea celor 31 de panouri care vor împrejmui parcul. Costurile proiectului se ridică la 200.000 de lei. Edilii spun că s-au gândit în primul rând la cetățenii care vin de obicei în acest parc să joace șah.

Mihai Chirica, primar Iași: Prin prisma acestui sport ai nevoie în primul rând de liniște și concentrare. Sigur și aglomerația din Podul Roș te provoacă, e permanent un vuiet acolo până dispare traficul spre seară.

Ieșenii sunt încântați de renovarea parcului, dar nu sunt convinşi că nu se va auzi zgomotul oraşului.

Localnici:

- Pentru copii mici, pentru poluare praf, în rest dacă o să aibă un aspect plăcut cred că o să fie în regulă.
- Închis, ar trebui să fie aer, de ce stai în parc, de ce ieși? La aer, mai privești. Așa este frumos cum era, este foarte frumos dar cu gardul asta nu suntem de acord.
- Nu cred că o să funcționeze și s-ar putea să nu aibă nici un efect conform intenției Primăriei. Eu n-am mai auzit de parc din ăsta.
- Într-adevăr i-a stricat aspectul și pe aici marea majoritatea și ieșeni și oameni care mai vin, vizitează țara trec și se uită și vă spun stau aici, îmi pare rău, dar ce acolo nu e un aspect plăcut. Dacă făcea un gărduț micuț.

Parcul va fi dotat şi cu 12 mese de șah care au fost cumpărate din Bulgaria, la prețul de 700 de euro bucata.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri