500 de elevi în marș pentru o colegă bolnavă

Data actualizării: Data publicării:
elevi mars

Cel puţin 500 de elevi de la Slatina au plecat în marş pe bulevardul principal cu o urnă în mână: adunau bani pentru o fată de 16 ani grav bolnavă. Copila are nevoie urgent de un tratament revoluţionar, dar extrem de scump: 60 de mii de euro.

Peste 500 de elevi de la toate şcolile și liceele din Slatina au luat parte la marșul umanitar. În urmă cu un an, colega lor, Georgiana a fost diagnosticată cu o tumoră. A fost operată la București, iar acum are nevoie de un tratament pentru vindecarea completă. 60.000 de euro e suma pe care părinţii ar trebui să o plătească medicilor din Franța.

„Sunt foarte fericită că s-au alăturat toți aici pentru mine. Vreau să le mulțumesc tuturor”, spune Georgiana Selea, elevă Colegiul Metalurgic Slatina.

„Ea fiind mai micuța de statură, am vrut să vedem ce se întâmplă. După analize și tomograf, ne-au spus că au descoperit o tumoră pe hipofiză. Ne-a fost indicată o radioterapie cu protoni. La noi în ţară nu se face aşa ceva, doar în câteva ţări din lume, am obținut un accept în Franța, dar costurile sunt peste puterile noastre”, afirmă Virgilia Selea, mama Georgianei.

„Nu cred că există o bancă în lume să ne acorde 3 miliarde la salariile noastre”, spune Gheorghe Selea, tatăl Georgianei.

Elevii au mers trei kilometri pe principalul bulevard din Slatina cu o urnă mobilă. Oamenii de pe stradă nu au rămas indiferenți.

Colegii și profesorii Georgianei au împărțit fluturași și vor continua să adune bani și în zilele următoare.

„Cu toții am pus mână de la mână și ne-am unit, am muncit și vrem să reușim să o ajutăm”, spune

Pe 22 mai, Georgiana ar trebui să ajungă în Franța pentru prima cura de radioterapie. Până acum, părinții au reușit să strângă doar 10 la sută din sumă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri