A început a nouă sesiune de înscrieri în programul „Rabla pentru electrocanice”

Data actualizării: Data publicării:
masini spalat

A început a doua sesiune de înscrieri din acest an a programului Rabla pentru electrocanice. Suma disponibilă pentru cei care vor să îşi ia frigidere, aparate de aer condiţionat sau maşini de spălat vase noi este de peste 28 de milioane de lei.

Televizoare, maşini de spălat vase sau rufe şi aparate de aer condiţionate. Toate pot fi înlocuite cu unele noi. Şi nu oricum, ci cu preţ redus.

Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia celor ce se înscriu în programul Rabla pentru electrocasnice, suma de 28,3 milioane de lei. Finanţarea se va face sub forma unor vouchere în momentul în care electrocasnicele vechi vor fi predate.

-E ok, dar diferenţa nu e substanţială. 100 de lei.

-Atât a fost voucherul dvs?

-Da şi e destul de puţin.

-Când v-ați inscris?

-Acum juma de oră. Caut un frigider și probabil îl voi da pe cel vechi.

Prima tranşă a programului Rabla pentru electrocasnice a avut loc la finalul lunii mai. În ultima zi, magazinele au fost pline de clienţi. Mulţi nu au mai apucat să se înscrie atunci.

-Cred că maşina de spălat care încă mai trăieşte, dar este pe final. Am înţeles că s-au dat foarte foarte repede, undeva în 12 ore şi n-am apucat.

-O să mă înscriu pentru că am vechituri pe acasă. E o sumă măricică pentru salariile pe care le avem în România. Când o să vin să cumpăr, o să iau o maşină de spălat, o ladă frigorifică, televizor.

-Frigiderul, o maşină de spălat, vor intra în următoarea tranşă de cumpărături.

Directorii magazinelor de profil se aşteaptă la un nou val de cumpărători în zilele următoare.

Daniel Apostol - director de magazin: De la primele ore au venit clienți care așteptau să dea drumul la site să se actualizeze fondurile. Tot ce ține de electrocasnice: mașini de spălat, de spălat vase, aparate frigorifice, aere condiționate și televizoare. Important e clientul să ajungă în magazin cu buletinul. Are la dispoziție 15 zile.

În luna mai, prima tură a programului, peste 73.000 de persoane s-au înscris pentru a cumpăra electrocasnice noi. Peste 120.000 de vouchere, în valoare de aproape 12 milioane de lei, au fost folosite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri