A treia amânare pentru șantierul care blochează sudul Capitalei

Data publicării:
pasaj big

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului rămâne coşmarul pietonilor şi şoferilor. De trei ani, în zonă se circulă greu. Anunţată pentru luna aceasta, inaugurarea se amână a treia oară. Şantierul mai are doar câţiva muncitori, însă nimeni nu ştie exact când va fi gata. Constructorii şi oficialii municipalităţii refuză să dea explicaţii.

Orele de vârf strâng în jurul şantierului de la Piaţa Sudului mii de şoferi nevoiţi să piardă timp şi să îndure disconfortul ambuteiajelor.

„Plătim degeaba şi nu beneficiem de nimic. Peste 50 de ani cred că va fi gata”, se plânge un șofer.

Pasajul subteran, care va avea 360 de metri lungime, ar fi trebui să reducă timpul de traversare a zonei de la 17 la doar 3 minute.

Acum, însă, întârzierea este de „o oră, o oră şi jumătate, cel puţin”, potrivit unui șofer.

Dacă tunelul a fost terminat cu greu, multe dintre intrările pietonale subterane sunt nesecurizate. Prin micile pasaje poate coborî oricine. Spaţiile destinate ascensoarelor sunt goale. Doar câţiva muncitori sunt la ora nouă dimineaţa pe şantier.

Lucrările au început în august 2014, iar pasajul trebuia terminat până pe 31 decembrie 2015. Din cauza unor cabluri descoperite în subteran, a fost stabilit un al doilea termen - iunie 2016. Nu a fost gata, aşa că noul edil a promis un al treilea - martie 2017. Cum nici acum nu se poate tăia panglica, data inaugurarii va fi din nou amânată, cel mai probabil pentru luna mai, cu o întârziere totală de un an si cinci luni.

Reprezentanţii asocierii Astaldi - Romconstruct au refuzat să discute cu reporterii Digi24. La fel au procedat şi oficialii primăriei.

Concret, nimeni nu ştie când se va putea circula prin pasajul început în vara anului 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri