Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Data publicării:
spitalul judetean tg jiu

Anchetă la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu după ce un bebeluş s-a născut cu o fractură de claviculă şi traumatism la un ochi. Părinţii îl acuză pe medic de malpraxis şi au depus deja o plângere la Parchet. În paralel, spitalul a deschis o anchetă internă.

Fetiţa are acum aproape o lună, iar la naştere a luat nota 10. Asta în ciuda faptului că s-a născut cu o fractură de claviculă şi un traumatism la ochi. Mama spune că de vină ar fi medicul.

Ionela Hărăboiu, mama copilului: „Am strigat la asistentă şi n-a venit . Am strigat a treia oară, a patra oară a venit. A zis: lasă dragă, că nu naşti pâna la 7 dimineaţa şi pe urmă a venit iar la mine şi m-a văzut şi mi-a zis să mă dau eu jos din pat. Doamnă. nu pot eu să mă dau! A venit asistenta, s-a lăsat pe burta mea. Dânsa când a venit... Doctoriţa s-a ferit şi atunci cred că i-au rupt mânuţa fetiţei.”

Mama şi copilul au fost externaţi după 5 zile şi pe biletul de externare scria că bebeluşul este vindecat. Specialiştii le-ar fi spus însă părinţilor că o astfel de fractură nu se vindecă aşa uşor.

Ovidiu Tănăsescu, tatăl copilului: „A fost soţia la domnul doctor Stăniloiu şi dumnealui a zis că fata se va vindeca în 47 de săptămâni, iar pe biletul de externare scrie vindecat.”

Iniţial, conducerea Spitalului Judeţean a declarat că medicii şi-au făcut treaba corect.

Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean Târgu Jiu: „Nou-născutul a plecat a plecat sănătos din spital şi nu se impune alt tratament ulterior.”

O zi mai târziu, spitalul şi-a schimbat poziţia.

Costin Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu: „Spitalul deja a constituit comisia de anchetă şi a sesizat Colegiul Medicilor şi Consiliul de Etică pentru o concluzie în acest caz.”

Este a doua acuzaţie de malpraxis într-o singură săptămână la Spitalul Judeţean Târgu Jiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri