Video Aglomeraţie, căldură şi nervi în tramvaiele din București. „Este oribil, mai bine mergi pe jos”

Data actualizării: Data publicării:
tramvai41
Tramvaiul 41.............

Aglomeraţie, căldură şi nervi. Cam aşa arată o călătorie cu tramvaiul în Capitală. A venit vara, temperaturile au crescut, însă în mijloacele de transport în comun aerul condiţionat este un lux. În lipsa lui, oamenii se descurcă aşa cum pot. Evantaiele şi sticlele de apă sunt nelipsite din genţile călătorilor. Altfel, spun ei, nu ar ajunge sănătoşi la destinaţie. Primăria promite şi în această vară că va cumpăra tramvaie noi.

„Nu este deloc bine, nu este absolut nimic bine. După cum se vede, curg apele pe mine, deci în niciun caz... Este oribil, mai bine mergi pe jos” - aşa arată o călătorie cu tramvaiul în micul Paris, văzută prin ochii călătorului de rând.

Este ora 15 și 30 de minute. În momentul de față aplicația ne arată că sunt 30 de grade. În tramvai însă, temperatura crește și asta pentru că sunt foarte mulți oameni în interior, iar de cele mai multe ori aerul condiționat nu există”, relatează Valentin Stan, jurnalist Digi24.

Greamurile deschise sunt singura sursă de aer în cutiile încinse de pe şine. Foarte puţine tramvaie au aer condiţionat.

Căldura este suportabilă, sunt de părere controlorii:

-Cum vă descurcați cu căldura în tramvaie?

-Foarte bine!

-Ce înseamnă foarte bine?

-Rezistăm!

-Cu greu sau ușor?

-Bine!

Unele tramvaie pică proba confortului şi la Cluj, oraş cunoscut pentru numeroasele investiţii în transportul în comun.

„La Cluj-Napoca avem tramvaie cu aer condiționat cum este acesta, însă doar cei norocoși beneficiază de acest privilegiu pentru că pe aceeași linie circulă atât tramvaie noi, cât și tramvaie vechi”, relatează Măriuța Pop, jurnalist Digi24.

Aici însă, cetăţenii par că mai au răbdare cu autorităţile.

Promisiuni sunt şi în Capitală. Directorul STB a anunţat la începutul lunii că Primăria a început licitaţia pentru cumpărarea a 100 de tramvaie noi. Primăria Capitalei nu face deocamdătă public situaţia în cifre a parcului de tramvaie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri