Blocuri în reabilitare, apartamente inundate

Data actualizării: Data publicării:
bloc

Apartamente inundate şi igrasie în mai multe blocuri din sectorul 2, aflate în reabilitare. Locuitorii spun că muncitorii au decopertat terasa şi au lăsat-o aşa, iar la ploile din august şi septembrie apa a ajuns în casele oamenilor. Primăria Sectorului 2 susţine că, prin contract, firma care a început lucrările va suporta şi costurile reparaţiile din apartamente.

Mai multe blocuri din cartierul Colentina au intrat în programul de reabilitare al Primăriei Sectorului 2 în luna mai. Muncitorii au venit să decoperteze terasele şi le-au lăsat aşa. Fapt ce a făcut ca ploile din lunile august şi septembrie să inunde apartamentele. Cei mai afectaţi sunt locatarii de la etajele superioare.

În iulie au decopertat terasa blocului. Au scos de acolo nisipul, ce mai era pe acolo, stratul protector. Și apoi în august, când au venit ploile, au fost primele inundații. Atunci am făcut reclamație prima dată la primărie, am anunțat administrația blocului, nu s-a întâmplat nimic. A trecut o lună de atunci și acum au venit iar ploile și s-a întâmplat asta”, spune Constantin Zugravu, locatar.

Înainte, până să decoperteze, n-am avut probleme, dar acum... Situatia e că s-au apucat, au decopertat și n-a mai venit nimeni să continue pe motiv că nu au materiale, că nu primesc materiale ca să continue și în momentul în care primesc materiale își continuă lucrările”, adaugă Eugenia Gheorghe, locatar.

Reprezentanţii firmei au explicat situaţia într-un răspuns pentru Digi24.

Datorită volumului mare de reabilitări termice derulate în această perioadă, există întârzieri în furnizarea anumitor materiale, cum ar fi polistirenul pentru terasă şi profilele PVC pentru tâmplărie. S-a ajuns la această situaţie din cauza faptului că sunt puţini producători ce pot respecta cerinţele de calitate impuse prin proiectul tehnic şi pentru că aceştia trebuie să asigure materiale şi celorlalţi operatori economici ce lucrează în domeniu la contracte similare. Aceste mici întârzieri în aprovizionare vor fi recuperate pe parcursul execuţiei”, se arată în răspunsul Rom Service Construct.

Primăria Sectorului 2 spune că, prin contract, constructorii care au început lucrarea vor trebui să suporte şi refacerea apartamentelor inundate.

Nu se va semna procesul verbal și nu se va elibera garanția până nu se rezolvă toate neconformitățile și sesizările făcute de către reprezentații asociațiilor. În momentul în care se convoacă recepția, un reprezentant al asociației, președinte, administrator sau orice persoană desemnată de dânșii, va face parte din comisia de recepție”, declară Corneliu Drula.

Firma care face reabilitarea are în total 25 de blocuri în lucru în Sectorul 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri